Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Actuarieel Analist (AN)

Aangeboden door: Actuarieel Instituut

  • Beschrijving
  • Overzicht

De NVAO geaccrediteerde HBO-opleiding tot Actuarieel Analist bestaat uit een propedeutische fase (die leidt tot het diploma Actuarieel Rekenaar) en een postpropedeutische fase (die leidt tot het diploma Actuarieel Analist).

Heeft u de postpropedeutische fase, die 3,5 jaar duurt, met succes doorlopen, dan bent u Actuarieel Analist en beheerst u de meest gebruikte actuariële technieken, heeft u uitgebreide praktijkkennis en beschikt u over adequate vaardigheden op het gebied van mondelinge communicatie en leidinggeven.


Inhoud

De opleiding Actuarieel Analist bestaat uit een verplicht algemeen gedeelte (18 modules) en een gedeelte naar keuze: minimaal één van de specialisaties Leven, Schade, Pensioenen & sociale verzekeringen of AFIR (3 of 4 modules). De modules worden gegeven in blokken van 8 weken, met een wekelijkse contacttijd van 4 uur. Een studiepunt staat voor 28 uur (inclusief contacttijd). De opleiding Actuarieel Analist start steeds in januari. De lesplaatsen zijn bij voldoende belangstelling in principe Utrecht. De inhoud van de modules wordt schematisch aangegeven. De studiebelasting bedraagt 240 EC's, waarvan 60 EC's de propedeutische fase (Actuarieel Rekenaar) vormen. Ga naar het verdelingsoverzicht van de EC's van de Postpropedeutische fase>>


Vooropleiding

Vooropleiding voor de opleiding tot Actuarieel Analist is de opleiding tot Actuarieel Rekenaar (= propedeuse fase).

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma