Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Onzekerheid rond leenstelsel zorgt voor onrust bij studenten

Studentenorganisaties zijn erg kritisch over de onzekerheid van het al dan niet invoeren van het leenstelsel.

Studentenorganisaties zijn erg kritisch over de onzekerheid van het al dan niet invoeren van het leenstelsel. De onderhandelingen tussen het kabinet en D66 en GroenLinks zijn geklapt en nu moet minister Bussemaker (PvdA) het vrijdag ingediende voorstel voor het leenstelsel intrekken, vinden de studentenorganisaties.Studenten hebben al genoeg onzekerheid voor hun kiezen gehad. Ruud Nauts van het Interstedelijk Studenten Overleg vindt dat het tijd wordt om een beslissing te nemen en het liefst op korte termijn. Dan weten studenten nog voor het nieuwe schooljaar waar ze aan toe zijn.

 

Het kabinet heeft geen meerderheid in de Eerste Kamer en onderhandelde maandagavond met D66 en GroenLinks over het onderwijs en de zogenoemde kindregelingen. Maar bereikten niet.

 

De LSVb en ISO zijn blij dat bovenstaande partijen niet over een nacht ijs gaan, als het om het onderwijs gaat.Voorzitter Nauts van het ISO vindt dat Bussemaker opnieuw in gesprek moet gaan met de oppositie. "Het uitgangspunt van dit gesprek moet zijn dat de toegankelijkheid -inclusief de ovkaart- en kwaliteit voor álle studenten gewaarborgd is."

 

Bron: Novum (www.nationaleonderwijsgids.nl)