Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bedrijfseconomie

De Haagse Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Wil jij in korte tijd uitgroeien tot een allround financieel deskundige? Studeren naast je baan voor een stevige theoretische basis? Ga voor de 2-jarige deeltijdopleiding Bedrijfseconomie Ad.


Je werkt of gaat werken in een functie waarin je financiële informatie verzamelt, analyseert en rapporteert. Je wilt je kennis verbreden of verdiepen om breder of meer specialistisch inzetbaar te zijn en je carrièrekansen te vergroten. Van nature ben je onderzoekend, praktijkgericht en nauwkeurig. Cijfers en geldstromen vind je interessant, problemen oplossen een uitdaging. Je bent een echte doener, maar wilt wel een stevige theoretische basis. Het liefst gebruik jij de opgedane kennis zo snel mogelijk in de praktijk. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan is het tweejarige programma Bedrijfseconomie Associate degree (Ad) echt iets voor jou!

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek

1st year

In het oriënterende propedeusejaar van de opleiding Bedrijfseconomie Associate degree komen financiële administratie, financial accounting en management accounting aan bod. De belangrijkste vaardigheden die je opdoet, zijn analyseren en rapporteren. Je leert een gedegen ondernemingsplan schrijven, spijkert je boekhoudkennis bij en snuift de dynamiek van de interne bedrijfshuishouding op. Dit doe je niet alleen in de collegezaal; je werkt ieder blok aan diverse action learning-opdrachten.

job perspective

Er zijn meerdere functies die aansluiten bij jouw beroepsprofiel. In een kleinere organisatie kun je bijvoorbeeld uitgroeien tot hoofd boekhouding, projectcontroller of business analist. In een middelgrote organisatie zul je eerder andere functies vervullen: financieel adviseur, cashmanager of projectmanager. Werk je in een grote organisatie? Dan kun jij het met jouw kennis en kunde makkelijk schoppen tot senior administratief medewerker, project controller of personeelsadministrateur!

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120