Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Information Security Management

De Haagse Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

ICT is onmisbaar. Nu en in de toekomst. Wil jij ICT-oplossingen bedenken waar iedereen wat aan heeft? Dan ben je bij de voltijdstudie HBO ICT aan het juiste adres.


In dit brede semester doe je vakinhoudelijke kennis op, die technology driven of business driven is. Tijdens technologiegerichte colleges leer je hoe je programmeert, ontwerpt, analyseert, bouwt en test. En tijdens de businessgerichte colleges leer je hoe je adviseert, beheert en managet. Je oefent je ICT-vaardigheden in practica en werkt samen met andere studenten aan projecten die rechtstreeks uit de praktijk komen.
De opleiding is zo ontworpen dat je zelf in charge bent: jij bepaalt de invulling van je studie. Kies na het eerste halfjaar een van de 5 differentiaties waar je de anderhalf jaar erna volop mee bezig bent en zo specialist wordt. In Zoetermeer worden de differentiaties Information Security Management, Software Engineering en Business IT & Management aangeboden.
Het derde jaar van de voltijdopleiding HBO ICT is een bijzonder jaar. In het eerste semester loop je 20 weken stage. Je vierde jaar begint met een minor (vrije keuzeruimte): verbreed of verdiep jij je kennis in binnen- of buitenland? In het tweede semester is het tijd voor de kroon op je werk: de afstudeeropdracht. De arbeidsmarkt staat te springen om breed opgeleide en vakgerichte professionals als jij.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 middenkader- of specialistenopleiding


Kosten
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

curriculum

Je krijgt onderwijs in blokken van 10 weken. Je brengt de geleerde theorie direct in praktijk in een project.

In het eerste jaar houd je je bezig met het ontwerpen (UML), bouwen (HTML, PHP en JAVA) en testen van software. Daarnaast ontwikkel je communicatieve vaardigheden zoals rapporteren, presenteren en interviewen.

job perspective

Vooralsnog is De Haagse Hogeschool de enige met een bacheloropleiding op het gebied van informatiebeveiliging in Nederland. Met de opleiding Information Security Management biedt de Academie voor ICT & Media in Zoetermeer haar studenten dus een extra kans op een succesvolle carrière in de ICT. We verwachten dan ook dat onze eindexamenkandidaten een baan hebben nog vóór ze daadwerkelijk afstuderen.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240