Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Network and Systems Engineering

De Haagse Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

ICT is onmisbaar. Nu en in de toekomst. Wil jij ICT-oplossingen bedenken waar iedereen wat aan heeft? Dan ben je bij de voltijdstudie HBO ICT aan het juiste adres.


In dit brede semester doe je vakinhoudelijke kennis op, die technology driven of business driven is. De opleiding is zo ontworpen dat je zelf in charge bent: jij bepaalt de invulling van je studie. Kies na het eerste halfjaar een van de 5 differentiaties waar je de anderhalf jaar erna volop mee bezig bent en zo specialist wordt. In Delft wordt de differentiatie Network & Systems Engineering aangeboden. Bij Network and Systems Engineering leer je alles over systeemontwikkeling bij data- en communicatienetwerken, het maken van koppelingen tussen apparaten en het realiseren van besturing op afstand.
Het derde jaar van de voltijdopleiding HBO ICT is een bijzonder jaar. In het eerste semester loop je een stage van 20 weken. Je vierde jaar begint met een minor (vrije keuzeruimte): verbreed of verdiep jij je kennis in binnen- of buitenland? In het tweede semester is het tijd voor de kroon op je werk: de afstudeeropdracht. De arbeidsmarkt staat te springen om breed opgeleide en vakgerichte professionals als jij.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) wiskunde B
Economie en Maatschappij (HAVO) wiskunde B
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 middenkader- of specialistenopleiding


Kosten
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

job perspective

De vraag naar slimme systemen neemt snel toe en daarmee die aan technische informatici. Tussen informatica en techniek gaapt vaak een groot gat, dat jij kunt overbruggen. Je opleiding is breed genoeg om ook meer algemene ICT-functies te kunnen vervullen. Veel studenten gaan tijdens de opleiding alvast parttime aan de slag. Ze doen bijvoorbeeld advieswerk, ontwerpen en bouwen systemen, of werken als ICT-, internet- of netwerkconsultant. Voor een werkgever of in hun eigen bedrijf.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Les locatie type Op het instituut
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240