Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Advanced Nursing Practice

Aangeboden door: Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Als nurse practitioner diagnosticeert en behandelt u patiënten met enkelvoudige, veel voorkomende gezondheidsproblemen of met gecompliceerdere problemen op een beperkt gebied.Deze masteropleiding is bedoeld voor hbo-verpleegkundigen die toe zijn aan een nieuwe stap. Het leerplan is gericht op het verwerven van competenties. Deze zijn geordend in beroepsrollen: klinisch expert, communicator, teamwerker, manager, belangenbehartiger, onderzoeker en professional.
In de modulen klinisch expert staan bijvoorbeeld de gezondheidsproblemen van patiënten centraal. In de rol van manager leert u o.a. om tijd en middelen effectief in te zetten om evenwicht te vinden tussen patiëntenzorg, inkomensbehoeften, externe activiteiten en het privéleven.

De opleiding biedt verdieping en verbreding gericht op een bepaalde categorie patiënten, zoals de integratie van zorg en behandeling van oncologische patiënten, patiënten in de huisartsenpraktijk, de psychiatrie, geriatrische traumapatiënten op de spoedeisende hulp of patiënten die een bypassoperatie hebben gehad. U kunt aan de slag in functies die traditioneel niet tot de professionele mogelijkheden van de verpleegkundige behoren. U kunt aan het werk bij instellingen als universitaire medische centra, algemene ziekenhuizen, de eerstelijns zorg, verpleeghuizen en geestelijke gezondheidszorginstellingen.

Niveau WO
Vorm Duaal
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Academic Master (WO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120