Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Tijdens je studie kom je van alles te weten over de opbouw en het functioneren van cellen en weefsels. Niet alleen in het menselijk lichaam, maar ook bij planten en dieren.De opleiding heeft twee hoofdrichtingen: Biologische en Medische Research (BMR) of Medische Diagnostiek (MD). Vanaf het eerste jaar maak je al je keuze. Bij BMR kom je van alles te weten over de opbouw en het functioneren van cellen en weefsels. Niet alleen in het menselijk lichaam, maar ook bij planten en dieren. Je wordt opgeleid voor diverse onderzoeksfuncties in onder andere de moleculaire biologie en medische diagnostiek. In het derde studiejaar kun je specialiseren in een van de drie richtingen Biologie (Biotechnologie), (Bio-)medisch of Biochemie.

Bij MD maak je gebruik van laboratoriumtechnieken om ziekten op te sporen. Je spoort ziekmakende bacteriën of virussen op, je bestudeert hoe weefsels eruitzien onder de microscoop, of je bepaalt of de waarden van bloed en urine normaal zijn. Met deze bepalingen ondersteun je de arts of specialist in het zoeken naar de diagnose van de patiënt. Vanaf het derde jaar breng je veel tijd door binnen een ziekenhuis of een ander diagnostisch laboratorium.

Bij aanmelding voor deze studie maken we gebruik van een Studiekeuzecheck. Meer info vind je op hanze.nl/bmlVooropleiding

Profiel Extra vakken
Economie en Maatschappij Je kunt worden toegelaten als je chemie en biologie in je pakket hebt. Heb je een van beiden niet, dan kun je alsnog worden toegelaten als je de toelatingstoets voor het betreffende vak met een voldoende afrondt.
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
Economie en Maatschappij (HAVO) Je kunt worden toegelaten als je chemie en biologie in je pakket hebt. Heb je een van beiden niet, dan kun je alsnog worden toegelaten als je de toelatingstoets voor het betreffende vak met een voldoende afrondt.
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
MBO niveau 4 Kijk voor meer informatie op www.toelatingstoetsen.nl.


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Institutioneel € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7500 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar
2016 Full-time Institutioneel € 7500 / jaar
2016 Full-time Internationaal € 7500 / jaar

1st year

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is aan de Hanzehogeschool Groningen ingedeeld in twee majors/richtingen:
* Biologische en Medische Research &
& Medische Diagnostiek.

Kijk voor beide richtingen en de inhoud ervan op www.hanze.nl/bml

characteristics

Onze BML-opleiding is een TOP-opleiding en behoort tot de beste van Nederland HBO Voltijd 2015.

Onze opleiding BML is op nummer 1 geëindigd in Elsevier Best Studies 2014.

job perspective

Kijk op hanze.nl/bml.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240