Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bouwkunde

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

De opleiding Bouwkunde leidt op tot bouwkundig ingenieur. Je geeft leiding aan vakmensen, bent betrokken bij alle fasen van een bouwproject en overlegt met opdrachtgevers, aannemers en overheden.Van de aanbouw van een berging of een garage tot de bouw van torenflats, kantoorcomplexen, scholen of zelfs complete woonwijken. Naast het ontwerpen van nieuwe gebouwen leer je hoe bouwwerken gebouwd, verbouwd of beheerd moeten worden.

Binnen de opleiding Bouwkunde kun je kiezen voor vier richtingen: Architectuur, Bouwmanagement, Constructief Ontwerp of Bouwtechniek. In het derde studiejaar kies je vervolgens een specialisatie op een van deze gebieden van de Bouwkunde.
Afstuderen gebeurt meestal in groepen van studenten met verschillende specialisaties of opleidingen. De totale afstudeerperiode duurt vijf maanden.

Na de opleiding Bouwkunde kun je aan het werk als bijvoorbeeld assistent-ontwerper, tekenaar, calculator, werkvoorbereider of uitvoerder bij een bouwbedrijf. Ook functies als bouwtechnisch adviseur bij een adviesbureau of projectontwikkelaar bij een gemeente behoren tot de mogelijkheden.

Wanneer je ontwerper wilt worden kies je voor de specialisatie Architectuur. Om jezelf architect te mogen noemen, kun je vervolgens doorstuderen aan de masteropleiding Architectuur die ook bij de Hanzehogeschool wordt aangeboden.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Economie en Maatschappij natuurkunde
Natuur en Gezondheid natuurkunde of nlt
Natuur en Techniek
Economie en Maatschappij (HAVO) wiskunde B + natuurkunde
Natuur en Gezondheid (HAVO) natuurkunde of nlt
Natuur en Techniek (HAVO)
MBO niveau 4 NB H&O en E&A: Wiskunde B + Natuurkunde


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Institutioneel € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7500 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar
2016 Full-time Institutioneel € 7500 / jaar
2016 Full-time Internationaal € 7500 / jaar

admission

www.hanze.nl/abctoelatingseisen
Voor studenten die willen doorstromen naar een technische hbo-opleiding en die hun wiskunde- en/of natuurkundekennis, voor aanvang van de studie, op peil willen brengen is er een instroomcursus.

study abroad

International Construction Management is de internationale variant van Bouwkunde. Je studeert dan anderhalf jaar lang in het buitenland. Hierin volg je een jaar lang het programma op een van onze internationale partnerscholen en een halfjaar een stage in het buitenland.

Maar je kunt ook deelnemen aan een international class of kiezen voor
een stage of afstudeerproject in het buitenland.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240