Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Communication & Multimedia Design

Aangeboden door: Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Wil jij alles weten over games, design, digitale media, de nieuwste devices en ben je geïnteresseerd in creatieve technologie? Dan is de opleiding Communication & Multimedia Design iets voor jou!Ben jij creatief en wil je aan de slag met de nieuwste grafische, interactieve en audiovisuele toepassingen? Zie jij voor jezelf een toekomst weggelegd in de creatieve industrie, de wereld waarin gewerkt wordt met de nieuwste devices zoals de Oculus Rift en smartwatches en waar je kunt werken aan design en multimediale concepten? Dan ben je bij deze opleiding aan het goede adres. Binnen de opleiding komen al deze onderwerpen aan bod in drie verschillende richtingen: de major Interactive Media & Technologies, de major Multimedia Concepting & Design en de internationale en Engelstalige major Game Design & Development.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
Cultuur en Maatschappij (HAVO) wiskunde A of wiskunde B
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
MBO niveau 4 Aanvullende toelatingseis voor de mbo-domeinen 'Economie en administratie' of 'Handel en ondernemerschap': wiskunde a of wiskunde b

1st year

Voor aanvang van je studie kies je al je hoofdrichting (major). Je kunt kiezen uit de Game Design & Development (Engelstalig), Multimedia Concepting & Design en Interactive Media & Technologies. In het eerste jaar leg je een basis op het terrein van de major die gekozen hebt. Je maakt eveneens kennis met een tweede major van de opleiding CMD, zodat je hierna een definitieve en verantwoorde keuze kunt maken. De major die je kiest, vormt de kern van de opleiding.

characteristics

Uniek aan de opleiding Communication & Multimedia Design aan de Hanzehogeschool Groningen is dat je vanaf jaar 1 al bezig bent met het vakgebied. Je kiest bij aanvang van de studie al je hoofdrichting en uniek is bovendien dat de major Game Design & Development internationaal en Engelstalig wordt aangeboden. Daarbij is er nadrukkelijk aandacht voor onderzoek, innovatie en effectmeting. Dankzij ons wereldwijde netwerk zijn er veel mogelijkheden voor stage en/of studie in het buitenland.

curriculum

Centraal staat het werken aan het oplossen van communicatie vraagstukken met multimedia. Naast multimediavormgeving en -ontwikkeling betekent dat aandacht voor toegepast onderzoek zoals eye tracking en andere vormen van meting van de user experience. Ook is er een speciaal honours talent programma voor de ambitieuze studenten.

instruction modes

Het onderwijs is thematisch opgezet: theorie- vaardighedenvakken zijn gegroepeerd rondom een bepaald onderwerp. De projecten komen rechtstreeks uit de beroepspraktijk.

job perspective

Na je studie ga je aan de slag in de creatieve industrie als bijvoorbeeld interaction designer, usability engineer, front-end developer of ontwerper voor nieuwe media, audiovisual concepter, visual designer, junior art director of junior brand- en design manager. Ook kun je in de internationale game-industrie aan de slag als bijvoorbeeld game designer, game artist, game developer of game evaluator.

study abroad

Dankzij goede uitwisselingsverdragen en een wereldwijd netwerk aan partnerscholen kunnen studenten, zonder extra kosten, een internationaal programma volgen. Dit bestaat uit minimaal een half jaar studie en/of stage in het buitenland en/of een Engelstalige minor of specialisatie.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 42 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240