Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO-Rechten

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

De juridisering van onze samenleving vraagt om praktisch ingestelde rechtstoepassers die van aanpakken weten. Tijdens je studie HBO-Rechten kom je dan ook veel met de praktijk in aanraking.Je leert hoe je juridische kennis praktisch kunt gebruiken en zo veel kunt betekenen voor zowel mensen als organisaties. HBO-Rechten richt zich niet alleen op juridische kennis en vaardigheden. Je wordt ook opgeleid voor managementfuncties binnen juridische organisaties. Je moet weten hoe organisaties werken en hoe mensen daarin functioneren. In je eerste jaar, de propedeuse, maak je kennis met de opleiding. Je oriënteert je in deze periode ook op je toekomstige werkveld. Tijdens de hoofdfase (het tweede, derde en vierde jaar) train je je vaardigheden in practica, zoals Advieskunde en Managementvaardigheden. De integratie tussen theorie en praktijk vindt plaats via projecten en groepsopdrachten met een sterk praktijkgerichte inslag. In de hoofdfase krijg je steeds meer vrijheid om zelf je studie-inhoud te bepalen. Je hebt de keuze uit de minors Arbeidsrecht, Conflictmanagement, Recht en Risico, Openbaar Bestuur of International Law. Hierna ga je een halfjaar op stage. Daarna kun je in het vierde jaar nog een specialisatie kiezen of gaan studeren in het buitenland bij een andere school. Je rondt je studie af door bij een organisatie aan een afstudeeropdracht te werken.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
Academische propedeuse
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
HBO propedeuse
MBO niveau 4


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Institutioneel € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7500 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar
2016 Full-time Institutioneel € 7500 / jaar
2016 Full-time Internationaal € 7500 / jaar

1st year

In het eerste jaar maak je kennis met de opleiding. Kun je het niveau aan? Bevalt de sfeer? Je oriënteert je in deze periode op je toekomstige werkveld. Je komt er achter wat het werk inhoudt en of de opleiding bij je past. Je doet onder meer opdrachten in het kader van overeenkomsten, aansprakelijkheden en geschillen tussen burgers en overheden.
Je krijgt vakken als publiekrecht, mondelinge- en schriftelijke communicatie, strafrecht, privaatrecht en juridische methoden en technieken.

admission

Kom je uit het MBO-domein 'techniek en procesindustrie', 'voedsel, natuur en leefomgeving' of 'zorg en welzijn', dan gelden er toelatingseisen. Kijk voor meer informatie op www.toelatingstoetsen.nl

characteristics

Je krijgt les van ervaren docenten uit het werkveld.
Je krijgt intensieve, persoonlijke begeleiding.
We bieden je een uitgebreid internationaal stage- en studienetwerk.
Tijdens je studie kun je solliciteren naar een leerwerkplek in ons Hanze Juridisch Schrijfcentrum of onze Hanze Rechtswinkel. Hiermee zijn we uniek in Nederland!

curriculum

In het eerste jaar (propedeuse) maak je kennis met de opleiding. Kun je het niveau aan? Bevalt de sfeer? Je komt er achter wat het werk inhoudt en of de opleiding bij je past. Je krijgt vakken als Publiekrecht, Mondelinge - en Schriftelijke Communicatie, Strafrecht, Privaatrecht en Juridische Methoden en Technieken.
In het derde en vierde jaar van je studie kun je steeds meer zelf kiezen, en zo een persoonlijk profiel aanbrengen.

study abroad

Volg je de opleiding HBO-Rechten, dan kun je gebruik maken van de mogelijkheden die ons instituut biedt om in het buitenland stage te lopen en/of te studeren. We hebben goede contacten met stagebedrijven, hogescholen en universiteiten in het buitenland.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240