Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Human Resource Management

Aangeboden door: Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Het personeel van een organisatie vormt het kapitaal en de spil van de organisatie. De opleiding Human Resource Management richt zich op alles wat met werken in organisaties te maken heeft.Een HR-manager stelt zijn kennis ter beschikking aan de organisatie. Hij ondersteunt managers zodat ze hun werk beter kunnen doen, zorgt ervoor dat het bedrijf een aantrekkelijke werkgever is en dat medewerkers tevreden zijn.

Als HR-manager werk je meestal vanuit de afdeling Personeel en Organisatie en lever je een unieke bijdrage aan de prestaties van bedrijven. Medewerkers vormen de belangrijkste (productie) factor. Je hebt als HR-manager de kennis in huis om de medewerkers optimaal in te zetten om de doelen van de organisatie te realiseren. Je gaat je onder andere bezighouden met arbeidsomstandigheden, aannemen in inhuren van medewerkers, beoordelen, belonen, loopbaanontwikkeling en het opleiden van personeel. Een zeer belangrijke taak is het adviseren en ondersteunen van het management om de organisatiedoelen en het welzijn van medewerkers op elkaar af te stemmen. Naast zeer goede communicatieve vaardigheden maak je gebruik van de allernieuwste ICT-toepassingen op het gebied van HRM.

Je wordt opgeleid voor een uitdagende, buitengewoon afwisselende en verantwoordelijke baan waarbij je in veel organisaties terecht kunt.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
Academische propedeuse
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
HBO propedeuse
MBO niveau 4


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Institutioneel € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7500 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar
2016 Full-time Institutioneel € 7500 / jaar
2016 Full-time Internationaal € 7500 / jaar

1st year

Het eerste jaar is bedoeld om je een goed beeld te geven van het beroep. Dat gebeurt in projecten waarin je werkt aan het opstellen van adviezen en het doen van onderzoek. Ook zijn er trainingen waarin we je scholen in het voeren van gesprekken. In de cursussen krijg je kennis over het HR-vak. In de studieloopbaanbegeleiding word je begeleid bij je studievoortgang. Aan het eind van dit eerste jaar weet je of je geschikt bent voor het vak van personeelsadviseur/HRM-er.

curriculum

Het eerste jaar is bedoeld om je een goed beeld te geven van je toekomstige beroepenveld. Na het eerste jaar volgt de hoofdfase (je major). Dit zijn de laatste drie jaren van de opleiding. In je tweede, derde en vierde jaar ga je de kennis en vaardigheden die je in de propedeuse hebt opgedaan verder uitwerken en gaandeweg leer je deze toe te passen in steeds complexere praktijksituaties. Je werkt individueel en in groepsverband aan problemen die zijn afgeleid uit de beroepspraktijk.

internship

In jaar twee doe je een stage. Dit is een uitvoerende stage, bijvoorbeeld als intercedent bij een uitzendbureau of als HR-medewerker op een afdeling HRM van een bedrijf. Studenten kunnen ook een (internationale) minor kiezen i.p.v. een stage. In jaar 3 volg je een adviserende stage. Bijvoorbeeld als HR-adviseur of als loopbaanadviseur en -coach. Deze stage mag in het binnen of buitenland.

job perspective

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Kijk voor de meest actuele cijfers in de Keuzegids HBO Voltijd www.keuzegids.org

study abroad

Het is mogelijk om de 2e stage en het afstuderen in het buitenland te volgen.

study association

Ergasia is de studievereniging van de opleiding.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240