Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Human Resource Management

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Mensen zijn het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Durf jij dat kapitaal te beheren? Kies dan voor de opleiding Human Resource Management die je voorbereidt op een sociale, veelzijdige baan.


Als HR-professional leid je werk in goede banen: voor organisaties én voor medewerkers. Je hebt de kennis in huis om medewerkers optimaal in te zetten om de doelen van de organisatie te realiseren. Je zorgt ervoor dat de juiste persoon op de juiste plek komt. Daarnaast werk je aan het verbeteren van het werkklimaat, ziekteverzuimbeleid, arbeidsomstandigheden, loopbaanontwikkeling en beoordeling en beloning. Ook organisatieveranderingen, zoals fusies en reorganisaties, behoren tot het takenpakket van een HR-professional. Je adviseert en ondersteunt het management bij de uitdagingen die er liggen. Een buitengewoon afwisselende en verantwoordelijke baan.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4
Academische propedeuse
HBO propedeuse


Kosten
2017 Full-time Institutioneel € 3033 / jaar
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2017 Part-time Institutioneel € 3033 / jaar
2017 Part-time Wettelijk voorgeschreven € 1805 / jaar
2018 Full-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar
2018 Part-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Part-time Wettelijk voorgeschreven € 1854 / jaar

1st year

Het eerste jaar is bedoeld om je een goed beeld te geven van het beroep. We scholen je in het voeren van gesprekken en het schrijven van een adviesnota. Er is aandacht voor thema's als HR-werkterreinen, arbeidsverhoudingen, arbeidsrecht, prestatiesturing en de inrichting van organisaties. Onderwerpen waar je verder mee te maken krijgt zijn onder andere: arbeidsverhoudingen, motivatie, organisatiestrategie, bedrijfskunde en HR-accounting.

characteristics

Naast de praktijkopdrachten zijn er maar liefst drie stageperiodes.

curriculum

Het eerste jaar is bedoeld om je een goed beeld te geven van je toekomstige beroepenveld. Na het eerste jaar volgt de hoofdfase: je major. Dit zijn de laatste drie jaren van de opleiding. In je tweede, derde en vierde jaar ga je de kennis en vaardigheden die je in de propedeuse hebt opgedaan verder uitwerken. Gaandeweg leer je deze toe te passen in steeds complexere praktijksituaties. Je werkt individueel en in groepsverband aan problemen die zijn afgeleid uit de beroepspraktijk.

internship

In jaar twee doe je een stage. Dit is een uitvoerende stage, bijvoorbeeld als intercedent bij een uitzendbureau of als HR-medewerker op een afdeling HRM van een bedrijf. Studenten kunnen ook een (internationale) minor kiezen i.p.v. een stage. In jaar 3 volg je een adviserende stage. Bijvoorbeeld als HR-adviseur of als loopbaanadviseur en -coach. Deze stage mag in het binnen of buitenland.

job perspective

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Kijk voor de meest actuele cijfers in de Keuzegids HBO Voltijd www.keuzegids.org

study abroad

Het is mogelijk om de 2e stage en het afstuderen in het buitenland te volgen.

study association

Ergasia is de studievereniging van de opleiding.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240