Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Industrieel Product Ontwerpen

Aangeboden door: Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Bij Industrieel Product Ontwerpen, met ankerpunt human technology, leer je hoe je gebruiksvriendelijke producten ontwikkelt en de gebruikskwaliteit van bestaande producten verbetert.Je doet onderzoek naar behoeften, bedenkt oplossingen en ontwikkelt op basis daarvan een werkelijk product. Tijdens de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan het bestuderen van de mens in zijn maatschappelijke, sociale en fysieke omgeving. Juist voor het ontwerpen van complexe producten en diensten is deze studie daarom interessant.

Tijdens de opleiding leer je hoe je aantrekklijke, gebruiksvriendelijke en betaalbare producten ontwerpt die aansluiten bij de behoeften van de gebruiker(s). Je maakt deel uit van het ontwikkelteam waarbij je als ontwerper de schakel vormt tussen de consument en de makers van het product.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
Cultuur en Maatschappij (HAVO) wiskunde A of wiskunde B
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
MBO niveau 4 Er zijn aanvullende eisen voor studenten uit de mbo-domeinen 'Handel & Ondernemerschap' of 'Economie en Administratie'. Studenten uit de overige Mbo-domeinen zijn direct toelaatbaar.

Mbo 4 domein Handel & Ondernemerschap - Wiskunde A of B
Mbo 4 domein Economie en Administratie - Wiskunde A of B


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Institutioneel € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7500 / jaar

1st year

In het eerste jaar werk je aan vier verschillende thema's. Deze thema's zijn: Human Technology Interaction, Design for Interaction, Playful Interactions en Design for Sustainability.

Per thema komen theorie en practica samen in een project, waarbij je samenwerkt met je medestudenten.

De vakken die aan bod komen zijn onder andere: gebruiksonderzoek, ontwerpmethodologie, creatieve technieken, communicatie, projectmanagement, wiskunde, natuurkunde en modelbouw.

characteristics

Deze opleiding Industrieel Product Ontwerpen heeft ankerpunt het vakgebied human technology. Zowel de technische kant van productontwerp als ook de gebruiker en gebruiksvriendelijkheid van het product en/of dienst komen aan bod. Er wordt veel aandacht besteedt aan het bestuderen van de mens in zijn maatschappelijke, sociale en fysieke omgeving.

curriculum

De eerste twee jaren krijg je veel theoretische vakken en doe je practica. Kennisontwikkeling staat central. De vorm waarin dit gebeurt varieert van werk, en hoorcolleges, groepsopdrachten tot interviews en projectwerk.

internship

In jaar 3 en 4 ben je bezig met de praktijk en de verbreding of verdieping van je kennis. In jaar 4 staat je afstuderen central.

job perspective

Met jouw kennis en vaardigheden kun jij je inleven in de gebruikersgroep van producten en diensten. Je kunt toegepast onderzoek doen en prototypen maken. In verschillende sectoren kun je aan de slag zoals de maakindustrie, de gezondheidszorg, energiewereld en ICT.

objectives

Je wordt opgeleid tot human centred designer (mensgerichte ontwerper) en je adviseert en ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van producten en diensten in woon,-werk,- en leefomgeving.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten €1951
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240