Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: International Business and Languages

Aangeboden door: Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

IBL leidt je op voor een commerciële functie met veel internationale contacten. Je bent zakelijk ingesteld en vindt het leuk om vreemde talen en culturen te leren kennen.De opleiding International Business and Languages van de Hanzehogeschool Groningen is DE Exportopleiding van Noord- Nederland. Vergeleken bij andere IBL-opleidingen krijg je een stevige financiële basis mee, in combinatie met drie vreemde talen en intercultural awareness.Talen EN economie!

Je wordt in vier jaar opgeleid om te werken in een zelfstandige commerciële functie waarbij je veel internationale contacten onderhoudt. De opleiding wordt gekenmerkt door de combinatie van bedrijfskundige onderdelen (o.a. International Sales & Recht, Algemene Economie, Bedrijfseconomie) met drie moderne vreemde talen. Engels is verplicht, daarnaast heb je de keuze uit Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Chinees. Daarin zijn we uniek in Nederland.

Er is vanzelfsprekend een nauwe samenhang tussen de economische vakken en de talen. Je leert bijvoorbeeld hoe je een product promoot en welke culturele verschillen tussen landen een rol spelen bij de communicatie. Tijdens je stageperiode in het buitenland leer je de praktijk van binnenuit kennen. In het vierde jaar studeer je een halfjaar in het buitenland.Zo leer je de international business vanuit twee verschillende landen.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid economie of m&o
Natuur en Techniek economie of m&o
Academische propedeuse mogelijkheid tot instroom in de hoofdfase van de studie wordt individueel bepaald, de mate van aansluiting is maatgevend
Cultuur en Maatschappij (HAVO) Minimaal 3 jaar Frans en/of Duits is een pré
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO) economie of m&o
Natuur en Techniek (HAVO) economie of m&o
HBO propedeuse mogelijkheid tot instroom in de hoofdfase van de studie wordt individueel bepaald, de mate van aansluiting is maatgevend
MBO niveau 4 Mbo-domeinen 'Techniek en procesindustrie', 'Voedsel, natuur en leefomgeving' of 'Zorg en welzijn': economie of m&o. Bekijk de website www.toelatingstoetsen.nl voor meer informatie.
Overige mbo-domeinen: toelaatbaar

Minimaal 3 jaar Frans en/of Duits is een pré


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Institutioneel € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7500 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar
2016 Full-time Institutioneel € 7500 / jaar
2016 Full-time Internationaal € 7500 / jaar

1st year

In het eerste jaar wordt de basis gelegd op het terrein van marketing en organisatie en is er aandacht voor economische vakken, bedrijfscommunicatie/Nederlands. Ook kies je, naast het Engels, een tweede en derde vreemde taal. Je hebt de keuze uit Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Chinees. Er is vanzelfsprekend een nauwe samenhang tussen de economische vakken en de talen. In het vierde blok bereid je onder meer productverkoop op een internationale vakbeurs voor.

characteristics

Er zijn in Nederland 12 IBL-opleidingen. De opleiding IBL van de Hanzehogeschool Groningen is DE exportopleiding van Noord-Nederland en ook de enige die Italiaans als taal aanbiedt. De opleiding heeft een sterke (financieel) bedrijfseconomische kant. Daardoor vinden afgestudeerden in de regel makkelijk een baan. Maar de combinatie van drie vreemde talen en economie is wel pittig! Je hebt dus echt economie in je vooropleiding nodig EN minimaal drie jaar Frans en/of Duits. Anders haal je het niet!

curriculum

De verplichte onderdelen van de eerste drie kwartielen in het eerste jaar, zijn voor alle studenten van het Instituut voor Marketing Management gelijk. Studenten volgen in het vierde blok vakken die specifiek bij hun opleiding of afstudeerrichting horen.
Engels is een verplicht onderdeel in het eerste jaar. IBL-studenten kiezen daarnaast een tweede en derde vreemde taal. Het vak Rekenvaardigheid is verplicht voor alle studenten die de instaptoets niet halen, evenals Engelse vaardigheden.

job perspective

De kansen voor de afgestudeerde IBL-student zijn nog steeds goed. Zowel in Nederland als in het buitenland komen de IBL-studenten van de Hanzehogeschool over het algemeen binnen 6 maanden aan werk. Werk in Noord Nederland is moeilijker te vinden.

study abroad

Verplichte stage in het buitenland in het derde jaar, in een land waar een van de drie vreemde talen wordt gesproken.
Verplicht een halfjaar studeren in het buitenland (in de vrije keuzeruimte) in het vierde jaar, in een ander land dan de stage waar een van de drie vreemde talen wordt gesproken.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240