Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Johan Cruyff University

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Bij de Johan Cruyff University aan de Hanzehogeschool Groningen combineer je een sportcarrière met de vierjarige hbo-opleiding Commerciële Economie met afstudeerrichting Sportmarketing.De Johan Cruyff University Groningen biedt een hbo-opleiding waarbij je topsport en studie goed kunt combineren. Wij stimuleren topsportende studenten niet alleen het beste uit zichzelf te halen in hun sport, maar ook in hun studie. Door flexibiliteit en een programma op maat is het mogelijk om ook aan je sportieve verplichtingen, zoals een wedstrijd in het buitenland of een trainingskamp, te blijven voldoen. Je gaat twee à drie dagen naar school en studeert veel zelfstandig en 'op afstand'. Hierdoor kun je ook tijdens je sportieve presentaties actief blijven voor je opleiding​.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij economie of m&o
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid economie of m&o
Natuur en Techniek economie of m&o
Cultuur en Maatschappij (HAVO) (economie of m&o) + (wiskunde A of wiskunde B)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO) economie of m&o
Natuur en Techniek (HAVO) economie of m&o


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Institutioneel € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7500 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar
2016 Full-time Institutioneel € 7500 / jaar
2016 Full-time Internationaal € 7500 / jaar

admission

Voor de opleiding geldt naast het juiste havo- en/of vwo-profiel een topsporteis. Dit betekent dat je op het hoogste niveau in je sport actief bent. ​​Je maakt deel uit van de nationale top in jouw sport in jouw leeftijdsklasse (NOC*NSF: A, HP, B, NT, BT status). Geïnteresseerde topsporters zonder officiële status kunnen contact leggen met de opleiding om te bepalen of hun sportniveau voldoende is om te starten.

characteristics

De Johan Cruyff University biedt een 'opleiding op maat': je studie wordt afgestemd op je sportsituatie. Jij en jouw sportcarrière staan centraal. Daarnaast is de opleiding 100% sport georiënteerd. De opleiding is geheel gericht op de sportindustrie en de behoeften van de sportmarkt. Via verschillende beroepsrollen leer je de theorie van Commerciële Economie toe te passen binnen de sportwereld.

job perspective

Enkele voorbeelden van werkzaamheden zijn: sales en relatiebeheer, marktonderzoek uitvoeren, onderhouden van contacten met klanten, opstellen van promotiemateriaal, onderzoeken van de effectiviteit van een bepaalde promotionele activiteit, opstellen van marketingplannen en de daarvan afgeleide communicatieplannen, het bewaken van het marketingcommunicatiebudget, etc.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240