Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

De Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO) is een brede en geïntegreerde opleiding op hbo-niveau.Sport wordt in de maatschappij steeds belangrijker, zowel voor de volksgezondheid als op sportief, economisch en pedagogisch gebied. Er zijn sportprofessionals nodig met een brede en gedegen kennis van de sport. In de opleiding ALO ligt de nadruk op het begeleiden van andere mensen in de sport. Uiteraard is het organiseren en begeleiden van sportactiviteiten nog steeds een van de belangrijkste taken van een sportleraar. Mensen leren bewegen, leren over bewegen en zelfstandig en verantwoord laten bewegen is een uitdagende, verantwoordelijke en leuke taak!
Als sportleraar kun je werken in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs. Maar een sportleraar werkt niet alleen in het onderwijs. Je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag bij een sportvereniging, sportbond of gemeente. In welk werkveld je ook terecht komt, dé taak van een ALO-er is om mensen te leren en te stimuleren om te sporten en bewegen.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 eis Biologie
Academische propedeuse
HBO propedeuse


Kosten
2017 Full-time Institutioneel € 3033 / jaar
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Full-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Als het resultaat van de motorische vaardighedentest voldoende is, ondergaat de student een medische keuring (Sportmedisch Geschiktheidsonderzoek). Is het resultaat van dit onderzoek ook positief, dan voldoet de student aan alle aanvullende eisen.

instruction modes

In het eerste jaar loop je stage in BO, VO, Sport en Outdoor. Gemiddeld een halve dag in de week. Je hebt hoor-, theorie- en praktijkcolleges. Elke klas wordt intensief begeleid door 2 opleidingscoaches. Daarnaast besteed je 12 uur per week aan praktijklessen in verschillende sportdomeinen, zoals zwemmen, klimmen, outdoor- en leefstijlsporten, turnen, atletiek, bewegen en muziek, spel en vechtspelen.

job perspective

De sector sport groeit en de perspectieven op de arbeidsmarkt zijn dan ook goed. Van de ALO-studenten heeft bijna 70% binnen 1,5 een baan op niveau.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240