Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Logopedie

Aangeboden door: Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Met de opleiding Logopedie richt je je op stoornissen die met adem, stem, spraak, taal en gehoor te maken hebben.Binnen het vakgebied logopedie leer je de aard en oorzaak van klachten bij mensen op het gebied van de communicatie te onderzoeken en te behandelen. Er wordt gewerkt met casussen uit de logopediepraktijk die je via probleemgestuurd onderwijs systematisch leert aanpakken. De theorie wordt steeds afgestemd op de praktijk. Er is veel aandacht voor voorlichting en preventie in de opleiding, bijvoorbeeld gericht op het basisonderwijs. Daarvoor loop je stage op een peuterspeelzaal en een basisschool. Omdat je tijdens de opleiding al werkt met hulpvragen die je in de dagelijkse praktijk van de gezondheidszorg tegenkomt, sluit de opleiding goed aan bij de beroepspraktijk. Je leert hoe je clienten op een systematische, methodische wijze kunt helpen door ze te onderzoeken, te verwijzen of te behandelen. De arbeidsmarkt voor logopedisten is momenteel gunstig. Zeker ook over de grens zijn Nederlandse logopedisten gewild, bijvoorbeeld in Duitsland of Engeland. Tijdens je studie kun je je hierop voorbereiden, bijvoorbeeld oor een van je stages in het buitenland te doen. De opleiding ondersteunt je graag daarbij.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
MBO niveau 4 Heb je je mbo-diploma gehaald in de domeinen 'Handel en Ondernemerschap' of 'Economie en Administratie'? Dan moet je wiskunde A of B gedaan hebben. Daarnaast vindt er een verplichte screening van je stem plaats.


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Institutioneel € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7500 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar
2016 Full-time Institutioneel € 7500 / jaar
2016 Full-time Internationaal € 7500 / jaar

admission

De opleiding is in principe bedoeld voor iedereen van 23 jaar en ouder met minimaal een mbo-diploma en ruime werkervaring. Er wordt verwacht dat geïnteresseerden zich algemene basiscompetenties hebben eigengemaakt binnen hun huidige werk. Vooraf vindt een screening plaats. In een aanvullend gesprek wordt gekeken in hoeverre de deeltijdvariant inderdaad het beste bij de betreffende persoon past.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240