Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Sociaal Juridische Dienstverlening

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Er is steeds meer behoefte aan praktisch geschoolde, juridische dienstverleners die burgers kunnen ondersteunen in het doolhof van wetten en regels, rechten en plichten.Een gedegen juridische dossierkennis is dan natuurlijk vereist, maar ook een sociale instelling is belangrijk. De deeltijdopleiding Sociaal Juridische Hulpverlening (SJD) leidt u op tot dit profiel.Een menselijk gezicht in het woud van wetten en regels, dat is de SJD-er ten voeten uit. U koppelt uw juridische kennis aan uw sociale instelling en daarmee kunt u bijzonder veel betekenen voor mensen en organisaties. De opleiding SJD bereidt u voor op die combinatie. U zult tijdens de opleiding veel werken met cases uit de beroepspraktijk. Want van een afgestudeerd SJD-er wordt een behoorlijke algemene kennis en maatschappelijk inzicht verwacht.

Afgestudeerde SJD'ers dragen de titel Bachelor of Laws. Zij koppelen een brede theoretische kennis aan een sterke praktijkgerichtheid. U kunt aan het werk bij diverse organisaties en overheidsinstellingen waar juridische en sociale kwesties bij elkaar komenVooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek


Kosten
2017 Full-time Institutioneel € 3033 / jaar
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2017 Part-time Institutioneel € 3033 / jaar
2017 Part-time Wettelijk voorgeschreven € 1805 / jaar
2018 Full-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar
2018 Part-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Part-time Wettelijk voorgeschreven € 1854 / jaar

admission

Tijdens de opleiding worden er werkkringeisen gesteld. Dat betekent: bepaalde opdrachten moeten worden uitgevoerd in een relevante werkomgeving (Zie voor de werkkringeisen art. 5.10 OER). Het is zeer aan te bevelen dat de Nederlandse taal op een hoog niveau beheerst wordt.

curriculum

In het 1e jaar maakt u kennis met thema's als Sociaal Zekerheidsrecht, Bestuursrecht en Privaatrecht. In het 2e jaar werkt u, eventueel samen met uw medestudenten, aan juridische -, communicatie- en management & organisatie-opdrachten. In het 3e jaar gaat u zich specialiseren. Het stage component is opgenomen in het 3e studiejaar. Echter, in bepaalde situaties kan de student eerder beginnen met zijn of haar stage. Meer informatie hierover krijgt u tijdens het intakegesprek.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240