Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Werktuigbouwkunde

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

In veel van wat je ziet zit een link met werktuigbouwkunde. Als werktuigbouwkundige ben je bezig met het bedenken, construeren en verbeteren van apparaten. Jij staat aan de basis van het ontwerp.Werktuigbouwkunde is een breed technisch vakgebied en vraagt om creativiteit en precisie. Waar zouden we zijn zonder wasmachines, magnetrons, rolstoelen of centrale verwarming. Een werktuigbouwkundige weet als geen ander hoe al die apparaten precies in elkaar zitten en hoe ze werken. Vind jij het leuk om krachten en constructies te berekenen, materiaaleigenschappen te kennen en bijvoorbeeld een elektriciteitscentrale te kunnen ontwerpen? En ben jij geïnteresseerd in het bedenken, construeren en verbeteren van machines? Dan is Werktuigbouwkunde jouw studie!

De eerste 2 jaar wordt een stevige werktuigbouwkundige basis gelegd. Het 3e en 4e jaar verdiep en verbreed je je kennis en vaardigheden. Deze kennis pas je tijdens de stage toe in de praktijk. In het 4e jaar kies je tussen een specialisatie (verdieping) of een minor (verbreding).Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Economie en Maatschappij natuurkunde
Natuur en Gezondheid natuurkunde of nlt
Natuur en Techniek
Natuur en Gezondheid (HAVO) natuurkunde of nlt
Natuur en Techniek (HAVO)
MBO niveau 4 Voldoende kennis van wis- en natuurkunde is sterk aanbevolen.


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Institutioneel € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7500 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar
2016 Full-time Institutioneel € 7500 / jaar
2016 Full-time Internationaal € 7500 / jaar

1st year

Het eerste jaar werk je aan verschillende thema's en krijg je een goed beeld van de opleiding en je latere beroep. Er wordt een stevige werktuigbouwkundige basis gelegd waarmee je verder kan. Vakken die voorbij komen zijn mechanica, materiaalkunde, wiskunde, natuurkunde en thermodynamica.

characteristics

Werktuigbouwkunde aan de Hanzehogeschool Groningen is verkozen tot nummer 1 in de Elsevier Beste Studies 2012.

job perspective

In deze tijd, waarin energie en klimaat hoog op de agenda staan, kun je als werktuigbouwkundige natuurlijk ook je steentje bijdragen. Keuze genoeg in de (technische) bedrijfswereld, want bedrijven zitten te springen om de echte ingenieurs / Werktuigbouwkundigen.

study abroad

Er is een scala aan mogelijkheden om je internationaal te oriënteren. Stagelopen of afstuderen in het buitenland, een studie semester volgen bij een buitenlandse partnerinstelling of het kiezen van een internationale specialisatie bij de Hanzehogeschool.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240