Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: HBO-ICT (Business IT & Management) deeltijd

Aangeboden door: Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

De deeltijdopleiding HBO-ICT Business IT & Management (afgekort BIM) leidt u op tot generalist met verstand van zaken als het gaat om organisatie en ICT-toepassingen.Social media, cloud-diensten, mobiele ontwikkelingen en apps: IT-ontwikkelingen gaan in een razend tempo. Organisaties en bedrijven worden de komende jaren volledig digitaal en dat geeft veel nieuwe mogelijkheden voor de dienstverlening. Bij de opleiding Business IT & Management (BIM) leert u creatieve en innovatieve oplossingen voor bedrijfsproblemen te bedenken, door moderne IT-middelen te gebruiken.

Een BIM'er is de schakel tussen de gebruikers, het management, de technische ontwerpers en beheerders van informatiesystemen. U zorgt met uw bedrijfskundig inzicht en persoonlijke kwaliteiten ervoor dat systemen en gebruikers naar tevredenheid werken.

De drie pijlers van de opleiding zijn bedrijfskunde, informatica en professionele ontwikkeling. Wilt u graag verder groeien op het snijvlak van business en informatietechnologie in de combinatie van informatica en organisatie en naast uw werk studeren? Dan is deze vierjarige deeltijdopleiding geschikt voor u.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
MBO niveau 4

1st year

Het aangeboden onderwijs is competentiegericht en opgebouwd rondom thema's. Elk thema wordt afgesloten met een beoordeling op basis van het beroepsproduct dat u schrijft naar aanleiding van een reële situatie binnen uw bedrijf. Binnen elk thema werkt u aan uw persoonlijke en professionele ontwikkeling. U behandelt in jaar 1 vier thema's rond economie en management: bedrijfskunde, bedrijfseconomie, marketing en informatiemanagement.

after 1st year

Na het brede eerste jaar krijgt u een half jaar een thema over leiderschap en een thema over internationaal ondernemen. Vanaf de tweede helft van jaar 2 is uw programma volledig toegespitst op Business IT & Management. U formuleert samen met uw werkgever praktijkgerichte vraagstukken, die tijdens de thema's worden uitgewerkt tot een beroepsproduct. U past het geleerde direct toe in uw werkomgeving.

job perspective

Voor Business IT & Management zijn de vooruitzichten goed. Als afgestudeerde heeft u kennis van bedrijfsprocessen én een behoorlijk inzicht in de toepassingen van IT. Vaak vervult u een brugfunctie tussen de gebruikers en de technische ontwerpers van die systemen. Na het volgende van deze duale opleiding komen functies als business consultant, informatieanalist, functioneel beheerder, procesanalist, projectmanager of informatiemanager binnen handbereik.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten €1569
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240