Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO-ICT (System and Network Engineering) duaal

Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

In de duale opleiding HBO-ICT System and Network Engineering combineert u uw werk met een hbo-studie. De leerstof wordt zo aangeboden dat u er in uw werksituatie al meteen mee aan de slag kunt.De duale opleiding HBO-ICT System and Network Engineering is bedoeld voor professionals die als systeembeheerder werkzaam zijn op mbo/mbo+-niveau en die zich verder willen bekwamen in hun vakgebied. Met een bachelordiploma HBO-ICT System and Network Engineering komen functies op het niveau van projectleider, ICT-manager, informatiemanager, seniorsysteembeheer, netwerkspecialist of ICT-consultant binnen uw bereik. Op basis van uw competentieprofiel wordt u theoretische en praktische kennis aangeboden waarbij het motto is: leren van en met elkaar.

Het aangeboden onderwijs is competentiegericht en is opgebouwd rondom de drie onderwerpen techniek, management en persoonlijke vorming. U komt onder meer in aanraking met: verschillende architecturen, operating systems, netwerkinfrastructuren, scripting, management en organisatie, bedrijfskunde, informaticarecht, exploitatie en beheer, communicatieve vaardigheden en consultancy.

System and Network Engineering is een afstudeerrichting van de bacheloropleiding HBO-ICT.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
MBO niveau 4 Deze opleiding is bedoeld voor professionals met enkele jaren werkervaring als systeem- of netwerkbeheerder, die het niveau van de helpdesk ruimschoots zijn ontstegen. Personen die mbo niveau 4 nu afronden of onlangs hebben afgerond, adviseren we bij de voltijdopleiding in te stromen. Of u kunt ervoor kiezen eerst minimaal twee jaar werkervaring op te doen en door te groeien in een functie richting of op hbo-niveau, voordat u start met de duale variant.

1st year

Uitgaande van uw eerder opgedane werkervaring, uw huidige werksituatie en reeds voltooide opleidingen en cursussen worden uw competenties in kaart gebracht. Op basis van uw competentieprofiel wordt u theoretische en praktische kennis aangeboden waarbij het motto is: leren van en met elkaar. Dit gebeurt door een bedrijfsbezoek door de mentor tijdens het eerste studiejaar.

after 1st year

In het algemeen duurt een duale opleiding drie jaar. De studieduur is echter afhankelijk van uw vooropleiding, werkervaring en studietempo. college. De opleiding bestaat uit een wekelijkse schooldag van ca. 13.30 tot ca. 21.30 uur. De lesweken zijn verdeeld in vier blokken van tien weken (inclusief studieweek en tentamenweek). Reken op 20 uur zelfstudie per week, naast de colleges op de hogeschool.

job perspective

Met een diploma HBO-ICT (System and Network Engineering) komen functies op het niveau van projectleider, ICT-manager, informatiemanager, seniorsysteembeheerder, netwerkspecialist of ICT-consultant binnen uw bereik.

Niveau HBO
Vorm Duaal
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 42 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten €1906
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240