Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Leraar Aardrijkskunde tweedegraads

Aangeboden door: Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Ga je graag met jongeren om? En zou je hun echt wat willen leren? Lijkt het je leuk om op een school te werken? Dan is de lerarenopleiding van Hogeschool Utrecht iets voor jou!Bij aardrijkskunde draait het om de bestudering van gebieden. Hoe ziet de ruimtelijke inrichting van regio´s eruit, hoe zijn (natuurlijke en ingerichte) landschappen ontstaan? Met een geografische bril kijk je naar alle facetten van regio´s. Daarnaast leer je de omgevingen te verklaren en te beschrijven. Natuurrampen, geologische processen, klimaatsinvloeden, activiteiten van mensen en bedrijven zijn voorbeelden van onderwerpen die tijdens de studie aan bod komen.

Bij de lerarenopleiding van Hogeschool Utrecht, Instituut Archimedes staat de praktijk centraal. Je leert en werkt tegelijk. Al vanaf het eerste jaar doe je werkervaring op in de onderwijspraktijk. Je leert alles over het vak aardrijkskunde en tegelijkertijd leren we je om die kennis op een creatieve manier over te brengen op je leerlingen.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
HBO propedeuse
MBO niveau 4

1st year

In het eerste jaar werk je aan je eigen ontwikkeling op het gebied van je vak, onderwijskunde en didactiek ('hoe breng je je vakkennis over aan je leerlingen?'). Je volgt onder andere de cursus Stadsgeografie waarin de sociaal-geografische elementen van grote steden in West-Europa centraal. Daarnaast krijg je studie- en werkbegeleiding. Al in november solliciteer je naar een leerwerkplek op een opleidingsschool, waar je een vaste dag in de week gaat leren en werken.

admission

Wil je deze opleiding volgen maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor het toelatingsonderzoek 21+. Kijk voor meer informatie op www.toelatingsonderzoek.hu.nl

after 1st year

Je groeit in je rol als leraar en krijgt steeds meer ruimte om naar eigen inzicht kennis en vaardigheden op te doen. Op de lerarenopleiding volg je trainingen en cursussen. Daarbij doe je ook veldwerk in binnen- en buitenland. Op de opleidingsschool voer je verschillende school- en lestaken uit, één dag per week in het tweede jaar en twee dagen per week in het derde jaar. Vanaf het tweede jaar zijn er ook betaalde leerwerkplekken. Je rol als leraar wordt steeds zelfstandiger.

job perspective

Je vooruitzichten op een baan zijn goed, omdat er de komende jaren veel leraren met pensioen gaan. Je eerste salaris ligt in schaal LB rond de € 2.450,- (bruto voor een fulltime aanstelling).

tuition fee

Meer informatie over het collegegeldtarief waaronder de opleiding valt is te vinden in de HU collegegeldmeter: www.collegegeldmeter.hu.nl.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240