Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Leraar Biologie tweedegraads

Aangeboden door: Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Ga je graag met jongeren om? En zou je hun echt wat willen leren? Lijkt het je leuk om op een school te werken? Dan is de lerarenopleiding van Hogeschool Utrecht iets voor jou!Biologie gaat over het leven. Dichter bij jezelf en bij de leerlingen kun je het haast niet krijgen. Als leraar biologie ga je samen met je leerlingen aan het werk met vragen over voeding, gezondheid en ziekte, de dieren- en plantenwereld om ons heen en waarom jij wel op je moeder lijkt, maar je zusje niet.

Bij de lerarenopleiding van Hogeschool Utrecht, Instituut Archimedes staat de praktijk centraal. Je leert en werkt tegelijk. Al vanaf het eerste jaar doe je werkervaring op in de onderwijspraktijk. Je leert alles over het vak biologie en tegelijkertijd leren we je om die kennis op een creatieve manier over te brengen op je leerlingen.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij biologie of nlt
Economie en Maatschappij biologie of nlt
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
Cultuur en Maatschappij (HAVO) biologie of nlt
Economie en Maatschappij (HAVO) biologie of nlt
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
HBO propedeuse
MBO niveau 4

1st year

In het eerste jaar werk je aan je eigen ontwikkeling op het gebied van je vak, onderwijskunde en didactiek ('hoe breng je je vakkennis over aan je leerlingen?'). Een groot deel van het jaar draait om de planten- en dierenwereld. Je laat je inspireren door David Attenborough. Daarnaast krijg je studie- en werkbegeleiding. Al in november solliciteer je naar een leerwerkplek op een opleidingsschool, waar je een vaste dag in de week gaat leren en werken.

admission

Wil je deze opleiding volgen maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor het toelatingsonderzoek 21+. Kijk voor meer informatie op www.toelatingsonderzoek.hu.nl

after 1st year

Je groeit in je rol als leraar. Je krijgt steeds meer ruimte om naar eigen inzicht kennis en vaardigheden op te doen. Je krijgt een steeds beter beeld van de leraar die je wilt worden. Op de lerarenopleiding volg je trainingen en cursussen. Op de opleidingsschool voer je verschillende school- en lestaken uit, één dag per week in het tweede jaar en twee dagen per week in het derde jaar. Vanaf het tweede jaar zijn er ook betaalde leerwerkplekken. Je rol als leraar wordt steeds zelfstandiger.

instruction modes

werken in groepen
veldwerk

job perspective

Je vooruitzichten op een baan zijn goed, omdat er de komende jaren veel leraren met pensioen gaan. Je eerste salaris ligt in schaal LB rond de € 2.450,- (bruto voor een fulltime aanstelling).

study abroad

Mogelijke excursie naar het buitenland. Stage op een school: Aruba, Curacao, Suriname

tuition fee

Meer informatie over het collegegeldtarief waaronder de opleiding valt is te vinden in de HU collegegeldmeter: www. collegegeldmeter.hu.nl.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240