Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Leraar Duits tweedegraads

Aangeboden door: Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) Duitse taal en cultuur
Economie en Maatschappij (HAVO) Duitse taal en cultuur
Natuur en Gezondheid (HAVO) Duitse taal en cultuur
Natuur en Techniek (HAVO) Duitse taal en cultuur
HBO propedeuse
MBO niveau 4

1st year

In de propedeuse maakt u al direct kennis met de Duitse cultuur. De volgende onderdelen worden aangeboden: (jeugd)literatuur, kennis van het land en volk, vakdidactiek, onderwijskunde, stages en taalverwerving. Deze onderdelen worden in de hoofdfase van de opleiding verder uitgediept. Naast de vakinhoudelijke kennis verwerft u ook beroepsvaardigheden die u als leraar nodig heeft.

admission

Wilt u deze opleiding volgen maar voldoet u niet aan de toelatingseisen? En bent u 21 jaar of ouder? Dan komt u in aanmerking voor het toelatingsonderzoek 21+. Kijk voor meer informatie op www.toelatingsonderzoek.hu.nl.

after 1st year

In de loop van het tweede jaar leert u de taal steeds beter spreken, schrijven en verstaan. Veel van wat u leert, gebeurt in het kader van projecten en thema's. U komt vaak in contact met Duitsland en Duitsers. In het project Berlinreise bereidt u uw eigen studiereis voor naar Berlijn. Voor het project Hospitation komt u op scholen in het grensgebied. Daar maakt u lessen actief mee. Naarmate de studie vordert, werkt u steeds zelfstandiger aan uw beroepsvaardigheden.

tuition fee

Meer informatie over het collegegeldtarief waaronder de opleiding valt is te vinden in de HU collegegeldmeter: www.collegegeldmeter.hu.nl.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Duits
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240