Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Leraar Frans tweedegraads

Aangeboden door: Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Bonjour! Ga je graag met jongeren om? En zou je hun echt wat willen leren? Lijkt het je leuk om op een school te werken? Dan is de lerarenopleiding van Hogeschool Utrecht iets voor jou!Bij de vakgroep Frans van de lerarenopleiding werk je intensief toe naar een goede beheersing van de taal in woord en geschrift. De voertaal tijdens de lessen is Frans, zodat je spreek- en luistervaardigheid op een hoog niveau komen. Met behulp van het vak Fonetiek krijg je bovendien een mooie uitspraak. Tijdens de Civilisation-lessen verwerf je veel kennis op het gebied van land en volk. In jaar 1 staat één week Rouen op het programma en eind jaar 2 ga je 5 weken wonen en werken in Frankrijk. Door je onder te dompelen in de Franse taal in Frankrijk gaat je taalvaardigheid met sprongen vooruit en maak je volop kennis met de Franse mentaliteit en gewoontes.Hierdoor kun je je leerlingen veel extra's meegeven, waardoor zij graag naar jouw lessen zullen komen.

Bij de lerarenopleiding van Hogeschool Utrecht, Instituut Archimedes staat de praktijk centraal. Je leert en werkt tegelijk. Al in het eerste jaar loop je stage op een school voor voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs (vo of mbo).Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
Cultuur en Maatschappij (HAVO) Franse taal en cultuur
Economie en Maatschappij (HAVO) Franse taal en cultuur
Natuur en Gezondheid (HAVO) Franse taal en cultuur
Natuur en Techniek (HAVO) Franse taal en cultuur
HBO propedeuse
MBO niveau 4

1st year

Vanaf november maak je tijdens je stage kennis met het schoolleven en observeert de leerlingen en de docent Frans. Na een paar maanden krijg je steeds meer taken die te maken hebben met het "echte" lesgeven. Zowel op je stageschool als op de HU krijg je intensieve begeleiding. Met lessen als Beroep en Vakdidactiek bereid je je voor op de beroepspraktijk, waardoor je leert om de Franse taal met een warm hart, op een activerende en motiverende manier op je toekomstige leerlingen over te brengen.

admission

Wil je deze opleiding volgen maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor het toelatingsonderzoek 21+. Kijk voor meer informatie op www.toelatingsonderzoek.hu.nl

after 1st year

Vanaf het tweede jaar verdiep je je kennis en vaardigheden op het gebied van de Franse taal en cultuur en de beroeps- vaardigheden die nodig zijn om het leraarsvak goed uit te oefenen. Ook train je je onderzoeksvaardigheden. In jaar 2 werk je één dag op een opleidingsschool, in jaar 3 twee dagen en in jaar 4 drie dagen.

job perspective

Je vooruitzichten op een baan zijn goed, omdat er de komende jaren veel leraren met pensioen gaan. Je eerste salaris ligt in schaal LB rond de € 2.450,- (bruto voor een fulltime aanstelling).

study abroad

Tegen het eind van je studie kun je vijf maanden studeren op een Franse Universiteit, om je taalvaardigheid te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld naar Parijs, Angers of Lille. Daar oefen je je Frans met Franse medestudenten. Op de universiteit, maar natuurlijk ook tijdens cafébezoekjes of misschien wel op een bankje in de zon in de Parijse Jardins du Luxembourg.

tuition fee

Meer informatie over het collegegeldtarief waaronder de opleiding valt is te vinden in de HU collegegeldmeter: www.collegegeldmeter.hu.nl.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Frans
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240