Dé opleidingensite voor hbo en hoger

(Biologische) Melkveehouderij

Hogeschool Van Hall Larenstein

  • Beschrijving
  • Overzicht

Wil je niets liever dan zelf koeien managen? In het thuisbedrijf stappen? Als bedrijfsleider aan de slag? Ben je erachter gekomen dat je nog meer wilt leren over de melkveehouderij, maar vind je een vDan is deze korte hbo-opleiding (Biologische) Melkveehouderij echt iets voor jou! Het moderne melkveehouderijbedrijf wordt steeds groter. Er moet tegen een scherpe kostprijs worden geproduceerd binnen strakke regelgeving. Dit vergt een groot innovatief vermogen van de sector. En hierin ligt een interessante uitdaging voor jou! Weten hoe je moet managen (de praktische inslag) en waarom je het zo doet (de theoretische achtergrond). Een echte gesprekspartner zijn voor adviseurs, vertegenwoordigers, accountants en de relatiebeheerders van een bank. De melkveehouderij kunnen promoten!Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Economie en Maatschappij (HAVO) met scheikunde
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Economie en Maatschappij met scheikunde
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4


Kosten
2017 Full-time Institutioneel € 8650 / jaar
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

In het eerste deel van je studie keer je de melkveehouderij binnenstebuiten. Zo leer je dierprestaties te beoordelen en bedrijfsresultaten op waarde te schatten. Je adviseert over verbeteringen en je leert als producent voor de consumentenmarkt klantgericht te denken. Daarbij krijg je steeds te maken met reële situaties die je traint in een praktijkbedrijf. Je kennis breng je in de praktijk tijdens een stage in het buitenland.

admission

Toelatingseisen 21+ Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseis, neem dan contact op met de toelatingscommissie via 058 284 62 32.

job perspective

Na je studie kun je direct aan de slag op het ouderlijk melkveebedrijf of als bedrijfsleider op een ander melkveebedrijf. Ook in het buitenland liggen er mooie kansen: er is veel vraag naar Nederlandse bedrijfsleiders en medewerkers bij de grote melkveebedrijven. Daarnaast kun je ervoor kiezen om na de opleiding nog twee jaar door te gaan met studeren en de bachelor Dier- en Veehouderij af te ronden. Dan heb je nog bredere mogelijkheden op een baan in het werkveld om de boer heen.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120