Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Diermanagement

Aangeboden door: Hogeschool Van Hall Larenstein

  • Beschrijving
  • Overzicht

De opleiding Diermanagement is dé managementopleiding op het gebied van mens-dierrelaties en welzijn van dieren. De opleiding richt zich voornamelijk op non-productiedieren en de sector daaromheen.Daarmee is onze opleiding uniek in Europa! Nonproductiedieren zijn dieren die geen deel uitmaken van de voedselketen, zoals sport- en recreatiedieren, gezelschapsdieren, dieren in dierentuinen en kinderboerderijdieren. Ook proefdieren, dieren in het wild en dieren die een belangrijke rol spelen in de zorg behoren hiertoe. De centrale vraag is: hoe gaan we met dieren om en welke waarde hebben dieren voor ons? Ethiek, welzijn en gedrag zijn belangrijk in de opleiding. Diermanagement is een internationaal georiënteerde opleiding. Mede daarom worden ook modules in het Engels gegeven.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Economie en Maatschappij biologie
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek Biologie sterk aanbevolen
Economie en Maatschappij (HAVO) biologie
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO) Biologie sterk aanbevolen
HBO propedeuse
MBO niveau 4 Studenten met een mbo-diploma niveau 4 van een verwante opleiding zijn in principe toelaatbaar.


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Institutioneel € 8500 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 8500 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar
2016 Full-time Institutioneel € 8600 / jaar
2016 Full-time Internationaal € 8600 / jaar

curriculum

In het eerste deel van de studie krijg je een goede en brede basis. Naast kennisvakken zoals diervoeding, recht en regelgeving, gedrag en ecologie leer je ook vaardigheden. In het tweede deel van je studie ga je je specialiseren en je kennis verdiepen. Daarnaast kun je je kennis ook nog verbreden met een minor. Je specialisatie breng je in de praktijk met een stage. Je sluit je studie af met een afstudeeropdracht. Dit alles om je optimaal voor te bereiden op een toekomstige baan!

instruction modes

De studie Diermanagement is gebaseerd op het competentiegerichte onderwijssysteem. Dit betekent dat de student niet alleen kennis vergaart maar ook vaardigheden ontwikkelt die in het werkveld gevraagd worden. Verder is de professionele houding van de student belangrijk. Deze drie elementen worden aan de hand van beroepsopdrachten (voor reele opdrachtgevers) geoefend en getoetst.

job perspective

Je werk begint al tijdens de opleiding! Later word je manager in het werkveld van je keuze. Een goede manager pakt zijn of haar kansen vanaf dag één. Door je stages slim te plannen, je eigen kansen te creëren en te netwerken vergroot je de kans op je droombaan enorm. Afgestudeerden dragen hun steentje bij in dierentuinen, de diervoederindustrie, onderzoeksinstituten, natuurparken, de paardenhouderij, proefdierlaboratoria, dierenbescherming, onderwijs, educatie, zorginstellingen en de overheid

1st year

Im ersten Studienjahr baust du dir ein solides Fundament in Fächern wie Tiernahrung, Gesetzgebung, Verhalten und Ökologie auf. Du lernst beispielsweise, wie man Beratungsgespräche führt und wie man selbstständig Forschungen verrichtet.

job perspective

Absolventen leisten wertvolle Arbeit in Zoos, in der Tierfutterindustrie, in Forschungszentren, in Naturreservaten, in der Pferdehaltung, in Versuchstierlaboratorien, im Tierschutz, in der Bildung, in Pflegeeinrichtungen oder im öffentlichen Dienst.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240