Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bachelor handelsingenieur (Brussel)

KU Leuven

  • Beschrijving
  • Overzicht

*  Je wordt al tijdens je opleiding ondergedompeld in het echte bedrijfsleven. De bedrijfsoriëntatie loopt als een rode draad doorheen de hele opleiding. Not Business as Usual is de slogan van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen in Brussel.
*  Je combineert een stevige academische basis in economie en wetenschappen met een uitgesproken bedrijfsoriëntatie en legt daarbij de nadruk op internationaal en innovatief denken.
*  Je leert complexe bedrijfsproblemen oplossen door bruggen te bouwen tussen economische activiteiten en de technologie van vandaag en morgen.
*  Je wikt en weegt verschillende oplossingen, je kunt de economische waarde van innovaties inschatten en je hebt oog voor het duurzame karakter van je beslissingen.
*  Je hebt kennis van de financiële en economische aspecten van ondernemingen en markten. Tegelijk beschik je over het inzicht van een ingenieur. Zo kun je de productie- en de operationele processen van een bedrijf grondig analyseren en verbeteren.
*  Je kiest de optimale oplossing voor je bedrijf, financieel en technisch, maar ook op ethisch en/of ecologisch vlak.
*  Je combineert je bedrijfseconomische kennis met een sterke analytische geest en technologisch inzicht.
*  Je werkt opdrachten uit in groep en via bedrijfsprojecten heb je veelvuldig contact met organisaties. Er staan heel wat bedrijfsbezoeken op het programma, naast gastlessen en getuigenissen van experten en onderzoekers.
*  Ook bij het uitwerken van je masterproef kun je je buigen over reële bedrijfsproblemen.

Dit is een initiële bachelor die je vol- of deeltijds kunt volgen.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Geen
Credits 180