Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Executive Veroudering en Gezondheidszorg

Leyden Academy

  • Beschrijving
  • Overzicht

De Executive leergang Veroudering en Gezondheidszorg is opgebouwd uit zes theoretische blokken, werkbezoeken in Nederland, een internationale studiereis en een presentatie. Met uitzondering van de internationale studiereis van 1 week, bestaat elk blok uit twee dagen.

Alle colleges worden gegeven door internationaal erkende deskundigen uit binnen- en buitenland. Zelfreflectie, debat en dialoog zijn naast de theoretisch blokken vaste onderdelen van het programma.

Het programma van elk studieblok kent twee bijzondere onderdelen die naast de inhoudelijke stof worden aangeboden; 'De Ontmoeting' en 'Het Contrapunt'.

In 'De Ontmoeting' wordt met een oudere van gedachten gewisseld over het behandelde thema van het studieblok. Door deze ontmoeting ontstaat een helder beeld van de gedachten, wensen, behoeften en problemen van ouderen.

Tijdens 'Het Contrapunt' nemen beleidsmakers uit verschillende delen van de maatschappij een positie in ten opzichte van de algemeen aanvaarde inzichten en dilemma's in de gezondheidszorg. Hun inleiding is de start voor een discussie met de deelnemers. De inleiders kunnen vertegenwoordigers zijn van het bedrijfsleven, de kerk, de overheid, cultuur of de wetenschap.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Geen