Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Nationale Handelsacademie

  • Beschrijving
  • Contact
  • Opleidingen

Zo studeer je bij de NHA.

Waarom kiezen voor de NHA?

De NHA bestaat al 75 jaar en leidt op voor dezelfde officieel ERKENDE diploma's als andere opleiders. Onafhankelijk onderzoek door Universiteit Twente Newcom heeft onlangs uitgewezen dat onze studenten bovengemiddeld tevreden zijn over de kwaliteit van onze opleidingen, de service en de begeleiding. En dankzij onze hoge slagingspercentages kunnen wij als enige in Nederland een niet geslaagd, lesgeld terug garantie geven. Dit durft geen enkele andere onderwijsinstelling. Je studeert bij de NHA dus met hetzelfde diploma als eindresultaat, voor veel lager lesgeld!

Starten kan iedere dag van het jaar

Je kunt met iedere opleiding starten wanneer je wilt. Het is niet nodig om tot het begin van een nieuw schooljaar te wachten. Vandaag inschrijven betekent starten binnen enkele dagen!

Altijd je eigen studietempo

Een opleiding van de NHA is bijzonder efficiënt. Geen tijd kwijt met reizen en comfortabel thuis studeren wanneer het jou uitkomt. Je persoonlijke leraar past zich volledig aan jouw tempo aan. Per post of via internet heb je contact met je eigen docent. Samen werken jullie naar het officieel erkende diploma toe.

Complete studiepakketten

Je hoeft niets na te bestellen of naar de winkel te gaan. Alles wat bij de cursus of opleiding hoort, krijg je automatisch thuisgezonden door de NHA (tenzij anders aangegeven). Ook de fraaie opbergmappen voor lessen, eventuele boeken en cd's zijn bij het lesgeld inbegrepen. En alles blijft jouw eigendom!

Studiebegeleiding per post of internet

Na inschrijving krijg je de schriftelijke lesstof via de post toegestuurd. De huiswerkopgaven aan het eind van iedere les kun je, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar je eigen privé-docent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips en aanwijzingen. Hij is je steun en toeverlaat en zal je altijd optimaal begeleiden. Alle NHA-docenten zijn volledig bevoegd en hebben een jarenlange praktijkervaring.

Je mag tot 6 jaar lang huiswerk insturen

Bij de NHA mag iedereen in z'n eigen tempo studeren. Dus niet één keer je studietijd verlengen, maar keihard 6 jaar lang recht op de begeleiding van je eigen leraar. Mocht je bijvoorbeeld een jaar naar het buitenland willen en geen tijd hebben voor je studie, dan is dat geen probleem. Je pakt de studie gewoon weer op waar je gebleven was.

NHA Studentenplaza: Contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen via ons studentenplaza direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus of opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Goed te combineren met een baan

Alle opleidingen zijn perfect te combineren met een baan en met een hobby. Slechts enkele uurtjes studie per week brengen je carrière al snel in een stroomversnelling.

Hoge slagingspercentages

Jaarlijks kiezen 10.000-den mensen voor de gemakkelijk te volgen cursussen en opleidingen van de NHA. Met slagingspercentages die liggen tussen de 80% en 90% bewijst de NHA dat haar onderwijsmethode bijzonder succesvol is. Het is echt niet moeilijk en je zult zien dat jij het ook kunt.

Proefexamens

Om goed voorbereid op het examen te komen hebben we in de meeste cursussen en opleidingen proefexamens verwerkt. Je kunt hiermee toetsen of je klaar bent voor het afleggen van het examen.

Examengarantie!

Mocht je onverhoopt niet slagen voor het eerste examen, dan word je door de NHA gratis opgeleid voor het volgende theorie-examen. Je mag opnieuw je huiswerk insturen en blijven rekenen op de hulp van je leraar bij het beantwoorden van al je vragen (geldt natuurlijk niet voor zelfstudie-cursussen). Voor deze extra service ben je geen extra kosten verschuldigd. Je betaalt dus nooit meer lesgeld dan het bedrag dat bij de betreffende cursus of opleiding staat aangegeven.

Niet geslaagd, lesgeld terug! - uniek in Nederland!

Onze slagingspercentages behoren tot de hoogste in Nederland. Hierdoor kunnen wij onze cursisten deze unieke garantie bieden. De garantie geldt voor cursussen en opleidingen met examens en studiebegeleiding. Heb je al je huiswerk maandelijks ingestuurd en ben je na de startdatum aantoonbaar voor één theorie-examen twee keer zonder te slagen opgeweest? In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor dat betreffende examen, retour betaald. Je dient wel de hele cursus/opleiding afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot 3 jaar na inschrijfdatum.

Officieel erkende diploma's

De NHA leidt op voor de officieel erkende diploma's. Hierdoor ben je verzekerd van een veelgevraagd diploma, wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond. Ook onze hbo studies leiden op voor de officieel erkende diploma's. Deze diploma's zijn gelijk aan de diploma's die je haalt via dag- en avondonderwijs.

Kwaliteitsgarantie!

Onafhankelijk onderzoek onder studenten van de NHA heeft uitgewezen dat men zéér tevreden is over onze cursussen en opleidingen, de begeleiding, de service en de prijsstelling. Het hoge rapportcijfer 8 spreekt boekdelen.
Bron: Newcom Research & Consultancy, verbonden aan de universiteit van Twente.

ISO 9001: Een ijzersterke kwaliteitsgarantie.

Het kwaliteitsmanagementsysteem van de NHA is ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat heeft betrekking op; het ontwikkelen en actualiseren van cursussen, het didactisch begeleiden van cursisten en het examineren van cursisten.
Een ijzersterke kwaliteitsgarantie!

De laagste lesgelden van Nederland

Wij garanderen je de laagste lesgelden van Nederland: Indien je binnen 1 maand na inschrijving bij een andere erkende schriftelijk onderwijsinstelling een lager lesgeld-tarief ziet voor een cursus of opleiding waarvan studiemethode en -faciliteiten, lesomvang en -inhoud hetzelfde zijn, krijg je van ons het geconstateerde prijsverschil DUBBEL terugbetaald.

Waarom de NHA zoveel voordeliger is dan andere opleiders

Doelstelling van de NHA is: onderwijs voor iedereen betaalbaar te maken! Het belang van onze cursisten staat bij ons altijd voorop. Daarom bieden wij onze opleidingen aanzienlijk voordeliger aan dan andere opleiders. Resultaat: hoge kwaliteit tegen lage lesgelden. Onze complete lesstof sluit aan op de eindtermen die gelden voor de examens. Al onze docenten beschikken over de officiële onderwijsbevoegdheid en zijn specialisten binnen hun vakgebied. Tevens kun je gebruikmaken van de modernste onderwijsfaciliteiten via het NHA studentenplaza.

Belastingvoordeel en vergoedingen

Studiekosten kun je in veel gevallen fiscaal aftrekken. Denk hierbij aan kosten als lesgeld, examengeld, afschrijving van een computer, enzovoort. Wanneer de studie erop gericht is om je positie te verbeteren, dan kun je studiekosten meestal aftrekken (na aftrek van een bepaald drempelbedrag). Volg je een studie om je kennis op niveau te houden, dan kun je de kosten opvoeren als aftrekbare beroepskosten.

Wanneer je een bijstandsuitkering ontvangt, kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van studiekosten. Informeer hiervoor bij de sociale dienst in jouw gemeente. Wanneer je een WW of WAO-uitkering ontvangt, kun je ook in aanmerking komen voor een vergoeding van studiekosten. Informeer hiervoor bij het UWV of het CWI.

Betaalt je werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij de studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris. Wanneer je werkgever de studiekosten voor je betaalt, kan hij hierop een ongekend belastingvoordeel halen.

Erkend door het ministerie van onderwijs

De NHA is erkend/aangewezen door het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschappen op grond van de WEO en de WEB en de WHW voorzover het onderwijs onder de reikwijdte van de wet valt. Je bent hierdoor verzekerd van cursussen en opleidingen van perfecte kwaliteit volgens de laatste normen, een vakkundige voorlichting, een gedegen begeleiding door gediplomeerde docenten en een optimale service.

Hogeschool NHA

Hogeschool NHA is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen als aangewezen Hogeschool, op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). Registratie onder BRIN nr. 24 GL. AC

» Algemene informatie
  • » Economie
    • Economie
  • » Gezondheidszorg
    • Gezondheidszorg