Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master Finance en Control (MFC)

NCOI Opleidingsgroep

  • Beschrijving
  • Overzicht

NCOI is officieel erkend door het Ministerie van OCW volgens de Wet op Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW). NCOI biedt al zijn Masteropleidingen aan op basis van het kwaliteitssysteem van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De opleiding Master Finance & Control staat onder toezicht van een onafhankelijke adviesraad. De accreditatie van deze opleiding zit in de afrondende fase. Bij accreditatie ontvangt u het officieel erkende diploma en de titel MFC. Ook volgt deze opleiding de internationale standaarden van het gerespecteerde Institute of Certified Management Accountants (ICMA).

 

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor hoger opgeleide financieel professionals. U bent bijvoorbeeld hoofd financiële administratie of controller, of u bent als lid van een managementteam verantwoordelijk voor financiële implicaties.

 

Toelatingsvoorwaarden

U heeft een HBO Bachelor of academische opleiding afgerond binnen het financiële werkterrein, bijvoorbeeld HEAO-BE, Bachelor Accountancy, Bachelor Financieel-Economisch Management, HBO SPD Bedrijfsadministratie, HOFAM of post-HBO AA-opleiding, aangevuld met twee jaar relevante werkervaring. NCOI verzorgt ook diverse instroom- en toelatingsprogramma's.

 

Doel en opzet van de opleiding

Deze zeer praktijkgerichte Masteropleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding duurt 2 jaar met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst in de twee weken. De modulaire opzet met 7 Masterclasses verdeeld in 2 fases en een eindscriptie maakt het mogelijk heel flexibel te studeren. Deze opleiding is dan ook goed te combineren met een drukke baan.
In fase 1 doorloopt u een modulair programma, waarin u direct aan de slag gaat met de kern van de opleiding: het (mede) formuleren van de strategie en het toetsen en beoordelen van de financiële implicaties. Deze eerste fase bestaat uit 4 Masterclasses, die u elk afsluit met een eindopdracht of case.
In fase 2 van de Masteropleiding volgt u 2 Masterclasses en een Masterclass van uw keuze. Het topprogramma biedt u een verbreding naar bestuurlijke informatievoorziening en besteedt aandacht aan externe verslaglegging in de Masterclass Financial Accounting. NCOI Business School heeft een zeer breed pakket aan keuzerichtingen in de tweede fase. Dat maakt deze opleiding extra aantrekkelijk. De Masteropleiding wordt afgesloten met een eindscriptie. Ter voorbereiding op deze eindscriptie neemt u deel aan diverse bijeenkomsten waarin u hierop optimaal wordt voorbereid. U krijgt een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen, die gespecialiseerd is in uw vakgebied. De scriptiebegeleider ondersteunt en begeleidt u om tot een optimaal resultaat te komen voor uw eindscriptie.
Deze opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd door NCOI Business School. Hierbij spelen twee aspecten een belangrijke rol: enerzijds zijn ze inhoudelijk zeer deskundig, anderzijds zijn ze didactisch zeer sterk onderlegd. Deze docenten maken de bijeenkomsten inspirerend, afwisselend en uitdagend. U gaat tijdens de bijeenkomsten actief aan de slag met de theorie, opdrachten, cases en praktijksituaties.
De MFC-opleiding wordt in het Nederlands verzorgd, de literatuur kan wel in het Engels zijn.

 

Online leeromgeving

NCOI maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie. Ook biedt de online leeromgeving u de mogelijkheid met uw docent en medestudenten te communiceren.

 

Erkende titel

U sluit uw Masteropleiding af met het officiële getuigschrift 'Master Finance & Control' van NCOI Business School. Met dit zeer gewaardeerde getuigschrift heeft u tevens het recht de officiële Mastertitel MFC te voeren.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Master (HBO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma