Dé opleidingensite voor hbo en hoger

MBA voor Zorg en Welzijn

NCOI Opleidingsgroep

  • Beschrijving
  • Overzicht

Deze gespecialiseerde MBA-opleiding voor zorgmanagers wordt aangeboden door NCOI Business School. NCOI is officieel erkend door het Ministerie van OCW op grond van de Wet op Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW). Het programma is officieel NVAO-geaccrediteerd. De NVAO-accreditatie garandeert dat deze MBA-opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit op de arbeidsmarkt en ook nog eens internationaal erkend is. Bij een positieve afronding van deze Masteropleiding mag u de internationaal erkende titel MBA voeren.

Doelgroep

Deze opleiding is voor het hogere management in de gezondheidszorg, zoals clustermanagers, circuitmanagers en leden van het managementteam. Ook voor medisch specialisten en verpleegkundigen die meer managementtaken krijgen, is deze opleiding bijzonder waardevol.

Toelatingsvoorwaarden

U heeft een HBO Bachelor- of academische opleiding afgerond op het brede gebied van bedrijfskunde, management of economie, aangevuld met twee jaar relevante strategische werkervaring. Directe instroom in het MBA-programma is mogelijk vanuit de opleiding Post Bachelor Zorgmanagement of ruime ervaring in een zorgmanagementfunctie. Ook kunt u instromen op basis van de opleiding VO-Management of gelijkwaardige Post HBO-managementprogramma's.

Doel en opzet van de opleiding

Deze praktijkgerichte Masteropleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding duurt 2 jaar met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst in de twee weken. De modulaire opzet met 7 Masterclasses verdeeld in 2 fases en een eindscriptie maakt het mogelijk om flexibel te studeren. Deze opleiding is dan ook goed te combineren met een baan in de zorgsector.

In fase 1 doorloopt u een modulair programma, waarin u direct aan de slag gaat met de kern van management in zorg en welzijn. Deze eerste fase bestaat uit 4 Masterclasses, die u elk afsluit met een eindopdracht of case die gericht is op gezondheidszorg.

In fase 2 van de Masteropleiding volgt u 3 Masterclasses die zeer relevant zijn voor moderne zorgmanagers. Deze masterclasses hebben betrekking op veranderingsmanagement, procesmanagement en uw leiderschap. De Masteropleiding wordt afgesloten met een eindscriptie. Ter voorbereiding op de eindscriptie neemt u deel aan enkele bijeenkomsten waarin onderzoeksvaardigheden uitgebreid aan bod komen. U krijgt een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen, die volledig gespecialiseerd is in uw vakgebied. Hij ondersteunt en begeleidt u om tot een optimaal resultaat te komen voor uw eindscriptie. De literatuur is een mix van Nederlandstalige en Engelstalige boeken op Masterniveau.
U gaat tijdens de bijeenkomsten actief aan de slag met de theorie, opdrachten, cases en praktijksituaties. In het accreditatierapport van de NVAO heeft de accreditatiecommissie aangegeven zeer onder de indruk te zijn van het hoge niveau en de gedrevenheid van het docentencorps van NCOI Business School.

Erkende titel

U sluit uw Masteropleiding af met het getuigschrift 'Master of Business Administration', met als specialisatie Management in Zorg en Welzijn, van NCOI Business School. Met dit getuigschrift heeft u tevens het recht de internationaal erkende titel MBA te voeren.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Master (HBO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma