Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Associate degree Hoger Hotelonderwijs

Stenden Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Wil je wel graag een Hbo-opleiding volgen maar vind je 4 jaar te lang? Ben jij degene die op feesten alles regelt, houd je van afwisseling en ga je verantwoordelijkheden niet uit de weg?Dan is de Associate degree Hoger Hotelonderwijs aan Stenden Hogeschool iets voor jou!Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij + 2e moderne vreemde taal
Natuur en Gezondheid + 2e moderne vreemde taal
Natuur en Techniek + 2e moderne vreemde taal
Cultuur en Maatschappij (HAVO) + economie of management & organisatie
Economie en Maatschappij (HAVO) + 2e moderne vreemde taal
Natuur en Gezondheid (HAVO) + 2e moderne vreemde taal
Natuur en Techniek (HAVO) + 2e moderne vreemde taal
MBO niveau 4 Wanneer je de Middelbare Hotelschool hebt afgerond, hoef je in principe geen volledige selectieprocedure te doen. Als je een aanbevelingsbrief van de directie van MHS kunt overleggen, kan met een verkorte procedure worden volstaan. Deze bestaat uit een motivatiegesprek, gericht op het beroepenveld en de opleiding. Eenmaal op school volgt nog een competentietest. Het verslag daarvan zal tijdens je studie in het kader van (studie-)loopbaanbegeleiding worden gebruikt. Om je op te geven voor een motivatiegesprek vul je het daarvoor bestemde aanmeldingsformulier in (te vinden op www.stenden.com).


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7600 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar

1st year

In het propedeusejaar maak je kennis met de gastvrijheidsindustrie. Hoe zorg je ervoor dat een gast tevreden naar huis gaat? Je verdiept je in personeelsbeleid, marketing en financieel management. Je krijgt theorie, maar gaat ook tien weken in de praktijk aan de slag in ons viersterren Stenden Hotel in Leeuwarden, het nieuwe café-restaurant Stones in Emmen of in een van de vele partnerhotels in Emmen. Hier leer je alle afdelingen van een hotel kennen.

characteristics

Het concept van de opleiding is gebaseerd op 'Real World Learning', waar de studenten de theorie die zij leren direct toepassen op de praktijk. Uniek aan de opleiding Hoger Hotelonderwijs aan Stenden Hogeschool zijn de leerbedrijven.

curriculum

Direct bij de start van je studie krijg je een Career Coach. Deze coach begeleidt jou persoonlijk tijdens je hele studie. Het studiejaar is ingedeeld in vier blokken van 10 weken. Elke blok/module richt zich op een speciaal onderwerp. Engels is de voertaal van deze opleiding.

internship

Studenten van de Associate Degree­opleiding volgen de eerste twee jaar van de Bachelor­ opleiding en ronden hun studie af met een afstudeeropdracht aan het einde van het tweede jaar. Studenten kunnen ervoor kiezen nog twee jaar verder te studeren om hun Bachelor te halen.

objectives

Vaardigheden
Met het probleemgestuurd onderwijs leer je oplossingsgericht denken. Ook ontwikkel je praktische vaardigheden zoals culturele vaardigheden, managementvaardigheden.

Doorleren
Wil je je na twee jaar studeren verder ontwikkelen? Kies dan voor doorleren in de opleiding Bachelor Degree in Leeuwarden. Daar stap je in het derde studiejaar in en word je opgeleid tot manager. De opleidingen sluiten naadloos op elkaar aan. Benieuwd naar het complete overzicht van de opleiding?

study abroad

Tijdens een bachelorstudie kun je tot aan 1,5 jaar naar het buitenland. Je hebt mogelijkheden om te kiezen voor een Grand Tour op één van de 4 buitenlandse Branch Campuses in Zuid Afrika, Qatar, Bali en Thailand of een uitwisselingssemester bij één van de over 100 partnerinstellingen wereldwijd. Tevens heeft de Stenden Hotel Management School uitstekende contacten met stagebedrijven in het binnen- en buitenland.

tuition fee

In het eerste jaar van de Hogere hotelschool bestaan de kosten uit de eenmalige aanschaf van praktijkkleding en een messenset (samen ongeveer € 700,-) en studieboeken (ongeveer € 1500,- voor de gehele studie).
De kleding, messenset en studieboeken gebruik je je hele studie. Daarnaast koop je jaarlijks per moduul een moduulboek (ongeveer € 100,- per jaar). Voor excursies en buitenlands verblijf wordt per activiteit een bijdrage vastgesteld.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120