Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Associate degree Small Business en Retail Management

Stenden Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

De kwaliteit van de medewerkers en leidinggevenden staat aan de basis van het succes van elke organisatie. Met deze AD ben je in twee jaar klaar voor een (middle)management functie in de retail.Zowel voltijd als duaal te volgen. Kenmerkend van het programma van de opleiding Small Business en Retail Management aan Stenden Hogeschool is dat het programma in nauwe samenwerking met deelnemers en werkgevers is opgezet. Hierdoor heeft het programma een zeer praktijkgericht karakter.

Situaties en taken waar je later in de praktijk mee te maken krijgt, staan centraal. Omdat het programma erg gericht is op ondernemerschap, gastheerschap en een sterke persoonlijke professionele ontwikkeling, kun je snel doorgroeien tot een effectief leidinggevende.

De duale variant van de opleiding van de Retail Business School is onlangs opnieuw verkozen tot beste opleiding in de keuzegids Deeltijd & Duaal.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij economie of m&o
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid economie of m&o
Natuur en Techniek economie of m&o
Cultuur en Maatschappij (HAVO) economie of m&o
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO) economie of m&o
Natuur en Techniek (HAVO) economie of m&o
MBO niveau 4 Heb je een diploma mbo-niveau 4 en kom je uit het mbo-domein Techniek en Procesindustrie, Zorg en Welzijn of Voedsel, Natuur en Leefomgeving? Dan moet je aan aanvullende eisen voldoen. Kom je uit een ander mbo-domein, dan gelden deze eisen niet voor jou.


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7600 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar

1st year

In het eerste studiejaar van de HBO opleiding Small Business en Retail Managementstaat een brede oriëntatie op retail, fashion en ondernemerschap centraal.

In het eerste jaar oefen je je ondernemende kwaliteiten door met een groep studenten een eigen Jonge Onderneming op te zetten voor de duur van één studiejaar.

admission

Ben je ouder dan 21 jaar en voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar wil je toch graag starten met deze studie? Dan kun je een toelatingsexamen doen.

characteristics

De opleiding Small Business en Retail Management aan Stenden Hogeschool onderscheidt zich van andere opleidingen door de unieke wijze waarop we de praktijk laten terugkomen in het onderwijs. Het programma is opgezet in nauwe samenwerking tussen deelnemer, de werkgever en de opleiding.

curriculum

In het eerste jaar orienteer je je op operationeel en begin tactisch niveau. Je gaat aan de slag met retailthema's als "Retailorganisatie, Consument en Omgeving, Marketing en Hospitality en Ondernemen."
Het tweede jaar is vooral gericht op operationeel management. Je houdt je bezig met HRM, Productiviteit en een door de organisatie gedragen verbetertraject.

instruction modes

Kenmerkend voor Stenden is het feit dat we gebruik maken van ons uniek onderwijsconcept PBL: Probleem Gestuurd Leren. Je leert, om een probleem uit een praktijkcase te benaderen en hiervoor, samen met een groep studenten, een oplossing voor te bedenken. Door hieraan in een groep te werken zul je direct ervaring opdoen met het werken in projectteams; een uitstekende voorbereiding op je baan in de praktijk.

job perspective

We leiden je op voor verschillende managementfuncties binnen, maar ook buiten de retail. Maar je eigen zaak starten kan natuurlijk ook!

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120