Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: CE-Cultuurmanagement

Aangeboden door: Stenden Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Bekijk jij de wereld net even door een andere bril en beschik jij over de nodige creativiteit? Heb jij een brede interesse in cultuur maar is er ook niks mis met je zakelijk instinct?In iedere gemeente, stad en regio vind je een uitgebreid cultuuraanbod. Je kunt naar het theater, concerten bezoeken, je kunt naar de film gaan, optredens bijwonen, workshops volgen, tentoonstellingen, festivals, evenementen en musea bezoeken. De cultuursector is een echte bedrijfstak geworden! Een specifieke branche die vraagt om een eigen, professionele aanpak. Er is behoefte aan deskundig opgeleide mensen met zowel artistieke als managementcompetenties. De HBO opleiding Commerciële Economie, afstudeerrichting Cultuurmanagement leidt je hiervoor op.

Voor de productie en distributie van kunst en cultuur gebruiken kunstenaars steeds vaker de computer of het internet. Tijdens de opleiding Cultuurmanagement analyseer je hoe kunstenaars en culturele organisaties digitale media inzetten en welke gevolgen dat heeft.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij economie of m&o
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid economie of m&o
Natuur en Techniek economie of m&o
Cultuur en Maatschappij (HAVO) (economie of m&o) + (wiskunde A of wiskunde B)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO) economie of m&o
Natuur en Techniek (HAVO) economie of m&o
MBO niveau 4 Afhankelijk van je eindexamen resultaten en de verwantschap van je opleiding aan de studie Commerciële Economie, geeft een afgeronde MBO-opleiding recht op vrijstellingen.


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 7600 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar

1st year

De HBO studie Cultuurmanagement is een afstudeerrichting van de opleiding Commerciële Economie. De eerste twee jaar volg je dan ook het programma van deze opleiding. Het derde en het vierde jaar volg je het programma van de keuzevariant Cultuurmanagement.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240