Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Diergeneeskunde

Aangeboden door: Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is de enige plek in Nederland waar je de mogelijkheid hebt om te worden opgeleid tot dierenarts. Je start met de bacheloropleiding diergeneeskuNa zowel de bachelor- als masteropleiding diergeneeskunde kan je gaan werken in een dierenartsenpraktijk, in het bedrijfsleven en de industrie, bij de overheid of in het onderwijs en onderzoek. je kunt wereldwijd aan de slag.

Het grootste deel van de driejarige bachelorfase bestaat uit verplichte vakken. Daarnaast is er een profileringsruimte, die je vult met keuzecursussen. De opleiding start met een algemene basis, het bouwplan. Je leert de grondbeginselen van een aantal structuren en processen in het dierlijke lichaam. Je zoomt in op cel- en molecuulniveau, maar je kijkt ook naar populatiedynamica. Vervolgens krijg je thematisch onderwijs waarin diersoortoverschrijdend inzicht in gezonde en zieke dieren centraal staat. Daarnaast is er in de studie voldoende ruimte voor communicatieve vaardigheden, professionele ontwikkeling en wetenschappelijke vorming. Essentieel voor een dierenarts is veterinair-biomedische kennis, inzicht in de methodologie van veterinaire kennisverwerving en een wetenschappelijk-kritische houding. Vergeet daarbij niet dat werken in de diergeneeskunde ook betekent dat je met mensen om moet kunnen gaan, zowel met de eigenaren van je patiënten als met je collVooropleiding

Profiel Extra vakken
Natuur en Gezondheid natuurkunde
Natuur en Techniek biologie
Academische propedeuse aanvullende eis is dat de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde A of B aantoonbaar zijn afgelegd op VWO-niveau.
HBO propedeuse aanvullende eis is dat de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde A of B aantoonbaar zijn afgelegd op VWO-niveau.


Kosten
2015 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1951 / jaar
2015 Full-time Institutioneel € 17735 / jaar
2015 Full-time Internationaal € 20000 / jaar
2016 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 1984 / jaar
2016 Full-time Institutioneel € 17735 / jaar
2016 Full-time Internationaal € 20000 / jaar

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 180