Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Liberal Arts and Sciences

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Liberal Arts and Sciences is bedoeld voor nieuwsgierige jonge mensen die hun studie niet willen beperken tot één vakgebied. Je bepaalt voor een groot deel je eigen programma.


Om maatschappelijke problemen op te lossen heb je mensen nodig die over de grenzen van hun vakgebied heen kijken. Ze moeten kunnen samenwerken met specialisten uit andere vakgebieden om de beste ideeën bij elkaar te brengen. Samenwerking vanuit verschillende vakgebieden is een voorwaarde voor 'interdisciplinair' werken. Deze interdisciplinaire manier van denken leer je bij Liberal Arts and Sciences (LAS).

In het begin van je studie maak je kennis met verschillende vakgebieden. Je leert wetenschappelijke vaardigheden als schrijven en onderzoek opzetten. Vervolgens kies je voor een specialisatie. Maar je gaat ook verbanden leggen.

Liberal Arts and Sciences studeren aan de Universiteit Utrecht is niet hetzelfde als studeren bij een university college. Bij LAS heb je een groter vakkenaanbod en meer keuzeruimte. De studie is Nederlandstalig en je woont niet op een campus. Daarnaast is er (behalve de matching) geen selectie of loting.

Matching: ga na of een studie goed bij je past en doorloop je studie succesvol. Schrijf je in voor 1 mei en maak via verplichte studieactiviteiten uitgebreid kennis met LAS. Meer informatie vind je op www.uu.nl/matching.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek


Kosten
2018 Full-time Institutioneel € 8208 / jaar
2018 Full-time Internationaal € 9345 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

tracks

Bij LAS kun je kiezen uit 44 hoofdrichtingen. Je kunt je specialiseren in alle mogelijke richtingen, zoals geschiedenis, economie, religie, biologie, culturele antropologie, etcetera.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 180