Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Arabische taal en cultuur

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Deze studie leidt je op tot arabist en Midden-Oostendeskundige, met focus op de moderne tijd. Met je kennis van het Arabisch krijg je toegang tot de culturen en samenlevingen in het Midden-Oosten.De Amsterdamse opleiding Arabisch is de enige opleiding in Nederland die zich volledig richt op de moderne Arabische wereld en het hedendaagse Midden-Oosten. De opleiding omvat een sterke taalvaardigheidscomponent, die je kunt doortrekken tot in het derde jaar. Het is ook mogelijk om je breder te ontwikkelen tot Midden-Oostendeskundige, waarbij je een meer interdisciplinaire invulling aan je studie geeft.
In deze opleiding heb je het voordeel van kleinschaligheid; van massale hoorcolleges is nauwelijks sprake. Daarnaast profiteer je van de enorme expertise die de UvA in huis heeft; nog afgezien van de stafleden die de opleiding Arabisch vormen, zijn er meer dan vijftig UvA-onderzoekers en docenten die zich met het Midden-Oosten bezighouden. Van deze expertise kun je goed gebruik maken in je keuzeruimte. Natuurlijk profiteer je ook van het internationale karakter van Amsterdam; er is bijna elke week wel een voorstelling, optreden of debat met sprekers of performers uit het Midden-Oosten.
De opleiding voorziet in een buitenlandprogramma en biedt goede stagemogelijkheden. Na de bachelor staan tal van masteropleidingen open, soms afhankelijk van hoe je je keuzeruimte hebt ingevuld.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek


Kosten
2018 Full-time Institutioneel € 7500 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

job perspective

Het is niet eenvoudig om de volledige spanwijdte van de mogelijke arbeidsrichtingen recht te doen, maar voor een algemene indicatie kun je denken aan de volgende gebieden:
* de landelijke overheid, in het bijzonder de ministeries van Buitenlandse Zaken, Veiligheid en Justitie, Defensie.
* media, niet alleen landelijke kranten en televisie, maar ook gespecialiseerde mediakanalen.
* internationaal bedrijfsleven op het gebied van energie, levensmiddelen, landbouwtechniek, etc.
* Europese overheid, toerisme, dienstverlening, tolk- en vertaalbureaus en het taalonderwijs.

study abroad

Om je de Arabische taal en cultuur nog meer eigen te maken, wordt het sterk aanbevolen om in het tweede semester van het tweede jaar aan het Nederlands-Vlaams Instituut te Caïro te studeren.

study association

De Midden-Oostenstudievereniging Asafier is verbonden aan de capaciteitsgroep Arabisch, maar ook studenten die zich via een andere studie met het Midden-Oosten bezighouden kunnen lid worden. Asafier werkt samen met de Nederlands-Arabische Kring (NAK) en houdt leden op de hoogte van allerlei activiteiten op het gebied van het Midden-Oosten. Asafier organiseert filmdagen, dansavonden, poëzieavonden, lezingen, debatten en een maandelijkse borrel.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 180