Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Opleidingen

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een stevige verankering in de stad Rotterdam en de regio. Vanuit die sterke betrokkenheid op haar stedelijke omgeving heeft de EUR op specifieke terreinen aansluiting bij de wetenschappelijke wereldtop, zoals in de geneeskunde en gezondheidszorg, in economie, econometrie en management.

'Act local, think global' is ons adagium: kosmopolitisch Rotterdam met zijn grootstedelijke vraagstukken is ons academisch laboratorium; de wetenschappelijke kennis, hier ontwikkeld, is grenzeloos toepasbaar.

Ons wetenschappelijk onderwijs en onderzoek is geconcentreerd op het gebied van:

  • Gezondheid
  • Welvaart
  • Bestuur
  • Cultuur

Kies een bacheloropleiding die bij je past

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) biedt 25 bacheloropleidingen aan binnen een internationaal georiënteerde omgeving. Van Bedrijfskunde tot Geneeskunde, van Bestuurskunde tot Geschiedenis: stuk voor stuk gedegen academische bacheloropleidingen met goede beroepsperspectieven.

Studeren aan de Erasmus Universiteit betekent persoonlijke begeleiding, netwerken bouwen en natuurlijk uitstekende studiefaciliteiten. Daarnaast biedt de EUR een groot aantal uitwisselingsprogramma's met buitenlandse universiteiten aan, waardoor een student gemakkelijk een deel van zijn studie in een ander land kan volgen.

De bachelorfase is een afgeronde opleiding van drie jaar. Je ontvangt na afloop een bachelordiploma en krijgt de titel Bachelor of Arts (BA) of Bachelor of Science (BSc). Met een bachelordiploma op zak krijg je toegang tot tenminste één van de masteropleidingen aan de Erasmus Universiteit.

Spot on

Na het behalen van je bachelordiploma kun je je specialiseren met een universitaire masteropleiding. Wat jouw ambitie ook is, een master van Erasmus helpt je deze waar te maken. Een master van de Erasmus Universiteit Rotterdam geeft je academische verdieping waarin je jezelf verder ontwikkelt om succesvol te zijn in het beroepsleven of in het wetenschappelijk onderzoek. En dat alles in de meest mondiale stad van Nederland: Rotterdam.

  • » Sectoroverstijgend
    • Sectoroverstijgend