Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Basisbegrippen privaatrecht

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Het programma Basisbegrippen privaatrecht is bij uitstek geschikt voor mensen die een periode niet meer met het privaatrecht gewerkt hebben en weer terug willen in de praktijk van het privaatrecht.


Niet alleen wordt uw kennis van de basis van het privaatrecht opgefrist, uw kennis wordt eveneens geactualiseerd.

Na een dag inleiding privaatrecht, waarbij u weer thuis raakt in de systematiek van het BW en de basisbegrippen van het vermogensrecht, wordt achtereenvolgens aandacht besteed aan het goederen- en insolventierecht, het contractenrecht inclusief algemene voorwaarden en onrechtmatige daad en schade. Na deze basis volgt een dag proces-en bewijsrecht als sluitstuk van het materi­ële recht. Ook het ondernemingsrecht, het familie-en erfrecht en het arbeidsrecht spelen in de dagelijkse praktijk een belangrijke rol. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ook deze onderdelen van het privaatrecht in het programma op te nemen.

Na afronding van het programma staat u zekerder in uw schoenen en bent u klaar voor een volgende stap in de rechtspraktijk.

Deze opleiding van Erasmus Academie wordt eenmaal per jaar gegeven.

characteristics

De collegedagen bestaan zowel uit hoorcolleges als uit werkcolleges waarin casuïstiek, die thuis moet worden voorbereid, wordt behandeld. Het doel is om zowel aandacht te besteden aan de theorie als aan de toepassing van het privaatrecht op casussen. Het programma wordt afgesloten met een slotcasus, gebaseerd op verschillende privaatrechtelijke onderwerpen, die door u en uw medecursisten wordt bepleit dan wel berecht.

curriculum

Het programma start met een aantal dagdelen over de basis van het privaatrecht, de boeken 3, 5 en 6 BW (het vermogensrecht). Na een dag inleiding, waarbij u weer thuis raakt in de systematiek van het BW en de basisbegrippen van het vermogensrecht, wordt achtereenvolgens aandacht besteed aan het goederen en insolventierecht, het contractenrecht inclusief algemene voorwaarden en onrechtmatige daad en schade. Na deze basis volgt een dag proces- en bewijsrecht als sluitstuk van het materiële recht.

job perspective

Het programma Basisbegrippen privaatrecht is bij uitstek geschikt voor mensen die een periode niet meer met het privaatrecht hebben gewerkt en weer terug willen in de praktijk van het privaatrecht.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 10 dagen
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
Credits 420