Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Collegereeks New business: innovatie en ondernemerschap

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Realiseer nieuwe bedrijvigheid door het starten van nieuwe bedrijven of business units, de ontwikkeling van diensten en produceren of procesverbeteringen.


U richt zich tijdens deze colleges op het realiseren van nieuwe bedrijvigheid in de breedste zin van het woord. New business development is relevant in nieuwe en bestaande, kleine en grote, en profit en non-profit organisaties. Het kan gestalte krijgen door bijvoorbeeld het starten van nieuwe bedrijven of business units, de ontwikkeling van diensten of producten, of procesverbeteringen. Tijdens deze collegereeks ligt de nadruk op twee disciplines: ondernemerschap en innovatie. Kenmerkend voor new business development is de inzet van creativiteit, kennis en vaardigheden voor het oplossen van problemen, en het benutten van kansen.

characteristics

Na succesvolle afronding van deze collegereeks, heeft u de volgende leerdoelen behaald:

*inzicht in de theorie en praktijk van new business, met specifieke kennis van innovatie en ondernemerschap
*kennis van de belangrijkste strategieën en tactieken van ondernemerschap, en tussenfasen in het proces van ondernemerschap, zoals kansen zien, beoordelen en realiseren, en diverse determinanten, *voorwaarden en mogelijkheden tot groei
*kennis van verschillende vormen van innovatie, bijvoorbeeld radic

Niveau N.V.T.
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
Credits 420