Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Data Analytics for Management

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Executive Program Data Analytics for Management geeft directeuren, (financieel) managers, beleidsmakers, beleidsadviseurs, marketeers en controllers inzicht in de mogelijkheden van (Big) Data Analyse.


Bij Data Analytics draait het om het op een geschikte en efficiënte wijze verzamelen, analyseren, interpreteren en presenteren van gegevens. In dit Executive Program wordt Data Analytics specifiek toegepast op het domein van Management Control. Daarbij wordt gebruik gemaakt van 'real life' beleidsvraagstukken en benutten we de statistische technieken die benodigd zijn voor de praktijk van management control.

Centraal staat het verwerven van een solide begrip van de werking van technieken uit data analytics, inzicht in de mogelijkheden en valkuilen van deze technieken, en een besef van de 'do's' en 'dont's'.

Kosten

2018 Part-time Institutioneel € 5495 / hele opleiding
2018 Part-time Internationaal € 5495 / hele opleiding

curriculum

Aan de hand van cases worden voor diverse uiteenlopende bedrijfsvraagstukken de mogelijkheden van Data Analytics belicht. Daarbij wordt elke keer weer ingegaan op de relevante technieken en analyses, waarbij iedere methodiek qua werking gepresenteerd wordt, en waarbij de voor- en nadelen worden bediscussieerd. Groepsgewijs zal in iedere sessie een concreet vraagstuk opgelost worden.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 4 maanden
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
Credits 420