Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Data & Business Analytics

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De opleiding Data & Business Analytics stelt beginnende en gevorderde analisten in staat inzichten te halen uit data, nieuwe bedrijfskansen te ontdekken en door onderbouwde beslissingen te nemen.


Het vermogen om analytics in te kunnen zetten voor bedrijfsvraagstukken wordt steeds belangrijker. De beschikbare hoeveelheid data groeit exponentieel en bevat informatie over gedragingen, voorkeuren en relaties op talloze gebieden: van finance, gezondheidszorg en economie tot sociale netwerken.

De postacademische opleiding Data & Business Analytics leert u diverse geavanceerde analysetechnieken om meerwaarde te halen uit data; niet alleen door het distilleren van informatie en het herkennen van kansen, maar ook door het nemen van gerichte data-gedreven beslissingen. De eenjarige opleiding wordt gekenmerkt door een hands-on benadering zodat u echt grip krijgt op grote gegevensstromen en de analysetechnieken daadwerkelijk kunt inzetten voor uw dagelijkse praktijk.

Het Data & Business Analytics curriculum is speciaal ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring uit de bestaande Econometrie en Management Science programma's die aan de Erasmus Universiteit Rotterdam worden gegeven. Het curriculum bevat daarnaast onderdelen op het gebied van data science, computer science en privacyrecht.

Kosten

2018 Part-time Institutioneel € 17750 / hele opleiding
2018 Part-time Internationaal € 17750 / hele opleiding

curriculum

Tijdens de collegedagen wordt een combinatie aangeboden van interactieve colleges en tutorials. De colleges worden verzorgd door ervaren docenten op het gebied van business analytics, econometrie en computer science.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
Credits 420