Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Framing

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Ontdek de overtuigingskracht van framing en reframing tijdens een unieke en 1-daagse Masterclass Framing van Erasmus Academie.


De Masterclass Framing (gegeven door Prof. mr. dr. Hans de Bruijn, hoogleraar Bestuurskunde aan de TU Delft) is bedoeld voor iedereen die het interessant vindt te leren hoe je in één dag je beeldvorming kunt bepalen door de juiste woorden, de juiste terminologie te gebruiken. Maar ook hoe je het tij kunt keren als uw organisatie of product in een ongewenst frame wordt neergezet (framing & reframing).

Na het volgen van de masterclass krijgt u onder andere antwoord op de volgende vragen:
* Hoe komt het dat sommige boodschappen moeiteloos overtuigen terwijl andere zorgvuldig beargumenteerde boodschappen niet eens gehoord lijken te worden;
* Waarom lijken mensen vaak iets heel anders te horen dan dat er bedoeld wordt;
* Hoe raakt u de juiste snaar om in (het publieke) debat uw standpunt zonder weerstand over de bühne te tillen;
* Hoe herkent u frames, hoe kunt u zelf strategisch framen en wat zijn de valkuilen;
* Wat zijn de voordelen van framing en wat zijn de principes achter een goed frame?

De opleiding wordt eenmaal per jaar gegeven. De eerstvolgende masterclass staat gepland op donderdag 22 november 2018.

Kosten

2018 Part-time Institutioneel € 895 / hele opleiding
2018 Part-time Internationaal € 895 / hele opleiding

curriculum

Allereerst zal Prof. mr. dr. Hans de Bruijn uiteen zetten wat de essentie van framing is en wat het doet. Vervolgens wordt aan de hand van diverse beeldfragmenten een aantal patronen in het spel van framing en reframing opgespoord. Met behulp van videobeelden gaat u als deelnemer van deze masterclass zelf op zoek naar strategieën in het spel van framing en reframing (het frame van een ander op z'n kop zetten!).

's-Middags wordt met behulp van een drietal acteurs, te weten Jet Pagnier en Arjan Kindermans (beiden gespecialiseerd in politieke-bestuurlijke role playing) en Susannah Elmecky (junior actrice), een aantal karakteristieke framing-valkuilen geanalyseerd en gaat u als deelnemer op zoek naar strategieën om die valkuilen te voorkomen.

job perspective

Voor iedereen die het interessant vindt te leren hoe je beeldvorming kunt bepalen door de juiste woorden te gebruiken. Ook is het leerzaam wanneer u het tij wilt keren als uw organisatie of product in een ongewenst daglicht (frame!)
is neergezet.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 1 dag
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
Credits 420