Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Informatiemanagement

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De Mastercourse Informatiemanagement van Erasmus Academie biedt kennis die u in staat stelt relevante bijdrage te leveren en leiding te geven aan trajecten van informatiemanagement binnen organisaties


De Mastercourse Informatiemanagement richt zich op het proces van het vertalen van een (business) strategie naar architectuur en de functionele eisen aan ICT-toepassingen. De mastercourse maakt u vertrouwd met de gereedschappen en methoden die u hiervoor kunt inzetten. Een (academische) kritische reflectie van de essentie van veel gebruikte begrippen en concepten biedt u meer houvast bij het beoordelen van diverse 'business best practices', trends en hypes.

admission

De Mastercourse Informatiemanagement stelt geen formele eisen aan het opleidingsniveau van de kandidaten, maar van deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal over een HBO denk- en werkniveau beschikken en enkele jaren werkervaring hebben.

characteristics

Deze mastercourse biedt een mix van kennisoverdracht, docenten uit de academische wereld, inspirerende gastsprekers. De Mastercourse Informatiemanagement bestaat uit een zestal thematische bijeenkomsten van een dag plus een afsluitende bijeenkomst. In de ochtend staat de theorie centraal, waarbij interactieve colleges worden afgewisseld actieve werkvormen (workshops). In de workshops staat uw casuïstiek centraal. Hierdoor vindt er een dynamische wisselwerking plaats tussen theorie en praktijk.

curriculum

De Mastercourse Informatiemanagement bestaat uit een zestal thematische bijeenkomsten van een dag plus een afsluitende, zevende bijeenkomst. Tijdens de ochtend staat vooral de theorie centraal, waarbij interactieve colleges worden afgewisseld door meer actieve werkvormen (workshops).
In de workshops staat uw casuïstiek centraal. Hierdoor vindt er steeds een dynamische wisselwerking plaats tussen theorie en praktijk en is er tijdens de mastercourse nadrukkelijk ruimte om de eigen casuïstiek met zowel docenten als medecursisten te bespreken. De eigen casuïstiek wordt ook gebruikt voor de eindopdracht, waardoor de mastercourse ook direct kan worden toegepast op uw eigen werksituatie.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 7 dagen
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
Credits 420