Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Ondernemingsrecht

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Een master over ondernemingen en handel: oer-Hollands en tegelijkertijd internationaal. Je bestudeert het recht dat het (inter)nationale handelsverkeer regelt. Jouw kennis helpt ondernemers verder.


In Rotterdam, het hart van de Nederlandse bedrijvigheid, biedt de masteropleiding Ondernemingsrecht je de mogelijkheid om ondernemers verder te helpen met jouw specifieke kennis van het ondernemingsrecht. Je verdiept je in de structuur en het functioneren van vennootschappen en de zeggenschapsverhoudingen binnen een vennootschap. Hoe functioneren het bestuur, de aandeelhouders en de commissarissen ten opzichte van elkaar? Welke specifieke vraagstukken spelen bij beursgenoteerde ondernemingen? Daarnaast verdiep je je in fusies, overnames en reorganisaties, met aandacht voor rechtsvergelijking en oog voor internationale ontwikkelingen.

Kortom, in deze master krijg je te maken met vraagstukken die dagelijks tot krantenkoppen leiden.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 11600 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar
2018 Part-time Institutioneel € 11600 / jaar
2018 Part-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar
2019 Full-time Institutioneel € 11900 / jaar
2019 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2078 / jaar
2019 Part-time Institutioneel € 11900 / jaar
2019 Part-time Wettelijk voorgeschreven € 2078 / jaar

admission

Of je wordt toegelaten tot de opleiding van je keuze, hangt af van het type bachelordiploma waarmee je je aanmeldt. Afhankelijk van je vooropleiding kunnen aanvullende eisen worden gesteld, zoals het volgen van een schakelprogramma. Eventuele verdere selectie vindt plaats aan de hand van opleidingsspecifieke criteria.

characteristics

Je wordt opgeleid tot een academisch gevormde jurist met veel kennis van het positieve ondernemingsrecht, geschillen in de onderneming, internationaal privaatrecht voor ondernemingsrecht, fusies, overnames en reorganisaties, effectenrecht en financiële verslaggeving. Na afronding van de master ben je in staat zelfstandig juridische vraagstukken over het ondernemingsrecht op te lossen.

curriculum

* profiel Ondernemingsrecht

instruction modes

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges, casuscolleges en werkgroepen. U sluit de master Bedrijfsrecht af met het schrijven van een scriptie.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type LL.M (Master of the Laws)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 420