Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Postacademische Leergang Arbeidsrecht

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Tijdens de PALA van Erasmus Academie worden tien dagen de belangrijkste arbeidsrechtelijke onderwerpen op een hoog praktisch en juridisch dogmatisch niveau behandeld.


Arbeidsrecht is een dynamisch rechtsgebied en volop in beweging; het beoefenen van arbeidsrecht vereist dan ook specialistische kennis. De PALA heeft juist als doel u verder te specialiseren in de verschillende onderdelen van het arbeidsrecht.

Na een inleiding in het algemene arbeidsrecht, wordt achtereenvolgens aandacht besteed aan het CAO recht en het medezeggenschapsrecht. Na deze doorloop volgt het ontslagrecht en de ontslagvergoedingen. Na de overgang van ondernemingen, rechten en plichten komen ten slotte de bijzondere onderwerpen als het arbeidsrecht en faillissement, de statutair directeur en de doorwerking van het EU recht aan bod. Uiteraard komen ook de veranderingen met betrekking tot de Wwz nog uitgebreid aan bod.

Na het volgen van de PALA bent u niet alleen expert op het terrein van het arbeidsrecht, maar ook uiterst deskundig en gewapend op het gebied van de Wwz en andere relevante thema's. Specialistische kennis waarmee u als jurist in de praktijk direct aan de slag kunt.

De leergang is ontwikkeld in samenwerking met het Hugo Sinzheimer Instituut van de Universiteit van Amsterdam.

Kosten

2018 Part-time Institutioneel € 5750 / hele opleiding
2018 Part-time Internationaal € 5750 / hele opleiding

characteristics

De PALA bestaat uit tien onderwijsdagen (hoorcolleges), waarin casusposities aan de orde komen. U hoeft geen huiswerk te maken, maar dient het cursusmateriaal wel vooraf grondig door te nemen. Het interactieve karakter van de bijeenkomsten brengt mee dat u zich actief in discussies mengt.

curriculum

In tien dagen worden de belangrijkste arbeidsrechtelijke onderwerpen op een hoog praktisch en juridisch dogmatisch niveau behandeld.

Datums:
Donderdag 6 september 2018
Vrijdag 7 september 2018
Donderdag 27 september 2018
Vrijdag 28 september 2018
Donderdag 11 oktober 2018
Vrijdag 12 oktober 2018
Donderdag 8 november 2018
Vrijdag 9 november 2018
Donderdag 22 november 2018
Vrijdag 23 november 2018
Donderdag 13 december 2018
Donderdag 17 januari 2019

Alle colleges vinden op donderdag en vrijdag p

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 dagen
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
Credits 420