Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Strategische Kijk op Data Analytics

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Executive Program 'Strategische Kijk op Data Analytics' biedt inzicht in de mogelijkheden van Data Analytics voor de strategische roadmap van uw organisatie.


Wie zich oriënteert op de concurrentiepositie en strategische ontwikkeling van de organisatie kan niet om Data Analytics heen. Businessmodellen veranderen, operationele processen worden opnieuw ontworpen en de besluitvorming wordt meer datagedreven. De ontwikkelingen gaan zo snel dat het noodzakelijk is om goed geïnformeerd te blijven over de kansen en bedreigingen. Tijdens dit programma kijken we door een strategische bril naar de mogelijkheden om met behulp van Data Analytics de huidige manier van werken te optimaliseren én nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Ook is er aandacht voor de risico's en onbedoelde consequenties, zoals cyber crime en privacy issues.

Dit Executive Program biedt de deelnemers een framework om op een systematische manier aan hun strategische roadmap te werken. U ontwikkelt een concreet beeld van de toekomst van uw organisatie in de digitale tijd en u bent na afloop in staat om verschillende strategische opties te identificeren. Tevens krijgt u inzicht in de kritische succesfactoren bij de implementatie van Data Analytics in uw organisatie.

Kosten

2018 Part-time Institutioneel € 6450 / hele opleiding
2018 Part-time Internationaal € 6450 / hele opleiding

curriculum

Om een goed inzicht te krijgen in de mogelijkheden van Data Analytics, worden zowel de business impact als de analysemethoden bediscussieerd. In dit executive program ligt de nadruk op strategie en wordt niet geprogrammeerd. Wel leert u voldoende over de techniek van Data Analytics om een goede gesprekspartner en opdrachtgever voor Data Scientists te kunnen zijn. Presentaties en case studies worden afgewisseld met workshops en andere werkvormen.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 4 maanden
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
Credits 420