Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Verandermanagement: 'Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen'

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Aan de slag met Prosci: de PRINCE 2 van verandermangement


Succesvol verandermanagement valt of staat bij het meekrijgen van uw medewerkers. Onze driedaagse masterclass geeft u de juiste inzichten en praktische tools om uw medewerkers mee te krijgen in veranderingen. Als uitgangspunt wordt het internationale Prosci ADKAR model gebruikt. Wereldwijd werken ruim 3400 organisaties met dit model.
Het Prosci ADKAR model behandelt de fases die medewerkers tijdens een verandertraject doorlopen. U leert de barrières van de verschillende fases te herkennen zodat u passende maatregelen kunt treffen. Zo heeft het bijvoorbeeld geen zin om medewerkers te trainen (Knowledge), als zij nog niet doordrongen zijn van de noodzaak tot veranderen (Awareness).

De masterclass 'Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen?' biedt managers, consultants en trainers die betrokken zijn bij een verandertraject een praktische toolkit, handvatten en werkdocumenten hoe deze veranderingen succesvol te implementeren binnen hun organisatie.

Datums:
7 november 2018
8 november 2018
9 november 2018

Kosten

2018 Part-time Institutioneel € 2750 / hele opleiding
2018 Part-time Internationaal € 2750 / hele opleiding

characteristics

* Toepassing van de internationale Prosci ADKAR methodologie op uw eigen verandervraagstuk;
* Een combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktische instrumenten voor effectief verandermanagement mét ruimte voor uw medewerkers
* Een heldere aanpak om weerstand te herkennen en weg te nemen;

curriculum

De masterclass 'Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen?' beslaat drie achtereenvolgende dagen, waarin u aan de hand van uw eigen project wordt getraind.

Twee weken voorafgaand aan de masterclass ontvangt u een opdracht om een positiebepaling te doen voor uw project. De masterclass wordt afgerond met een kort examen waarna u, bij succesvolle afronding, gecertificeerd bent als Prosci Change Management Practitioner.

job perspective

Deelnemer aan het woord:
"Een absolute aanrader voor iedereen die met management of change te maken heeft. Zeer leerrijk omdat het je de kans geeft om je eigen ervaringen en aanpak tegen het licht te houden. Prosci heeft me nieuwe inzichten gegeven, maar ook en vooral een duidelijk structuur, praktische tips en handige tools waarmee ik dadelijk aan de slag kan."

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 dagen
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
Credits 420