Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Vermogensfondsen met Impact

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De Masterclass Vermogensfondsen met Impact van Eramus Academie geeft in vier middagen antwoord op de belangrijkste vragen waar u als bestuurder van een vermogensfonds voor staat.


De Masterclass Vermogensfonds met Impact besteedt aandacht aan alle facetten waar u als bestuurder van een vermogensfonds heden ten dage mee wordt geconfronteerd. Hoe selecteert u kansrijke projecten en wat is de impact? Hoe kunt u missiegericht investeren en hoe beperkt u de risico's? Daarnaast is er natuurlijk volop aandacht voor de gevolgen van de ANBI-regelgeving en de SBF-code goed bestuur. De Masterclass Vermogensfondsen met Impact is verder zo opgezet dat er een levendige afwisseling is tussen theorie en praktijk. Daarnaast is er veel ruimte om te discussiëren met docenten en andere deelnemers en om te netwerken. Het tijdstip van de masterclass is zo gekozen dat u telkens voor en na de file kunt reizen.

characteristics

De Masterclass Vermogensfonds met Impact is een unieke opleiding die ingaat op wat er nu speelt in de wereld van Nederlandse vermogensfondsen en de charitatieve sector. In
korte tijd brengen specialisten uit de wetenschap en de praktijk u volledig op de hoogte van bestuurlijke, fiscale en juridische aspecten, impact en focus, maatschappelijke meerwaarde, verantwoord beleggen en sociaal ondernemen. Een moderator begeleidt de discussies en zorgt voor de verbinding.

curriculum

U gaat met uw kennis ook zelf actief aan de slag. Tijdens de masterclass is er tijd ingeruimd om in kleine groepjes aan een fictieve business case te werken: het opzetten van een eigen vermogensfonds. Welke missie en doelstellingen kiest u en hoe bouwt u uw organisatie op? Hoe selecteert u projecten en wat is hun impact? Hoe gaat uw nieuwe vermogensfonds om met de ANBI-regelgeving? Welke financiële strategie kiest u voor uw vermogensbeheer en heeft u de risico's wel goed afgedekt? U bespreekt de uitkomsten vervolgens met de docenten en de overige deelnemers.

instruction modes

Tijdens de masterclass is er tijd om in kleine groepjes aan een fictieve business case te werken: het opzetten van een eigen vermogensfonds. Welke missie en doelstellingen kiest u en hoe bouwt u uw organisatie op? Hoe selecteert u projecten en wat is hun impact? Hoe gaat uw nieuwe vermogensfonds om met de ANBI-regelgeving? Welke financiële strategie kiest u voor uw vermogensbeheer en heeft u de risico's wel goed afgedekt? U bespreekt de uitkomsten met de docenten en de overige deelnemers.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 4 dagen
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Geen
Credits 420