Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Zeeverzekering

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Bij de praktijkleergang Zeeverzekering van Erasmus Academie wordt uw kennis over van de zeeverzekering in recht en praktijk aanmerkelijk uitgebreid en in een bredere context geplaatst.


In de praktijkleergang Zeeverzekering staat de schadeverzekering van maritieme risico's voortvloeiend uit scheepvaart en transport centraal. Op een voor de praktijk relevante en toepasbare wijze krijgt u inzicht in en kennis over de zeeverzekering. Naast een inleiding in algemene leerstukken van schadeverzekeringsrecht komt een keur van deelgebieden aan de orde. Voor een beter begrip van de technische en juridische achtergronden van (al dan niet) onder een zeeverzekering te dekken risico's, wordt tevens aandacht besteed aan scheepvaarttechniek, zeerecht en vervoerrecht, alsmede aan processuele onderwerpen waaronder de rechterlijke bevoegdheid en toepasselijk recht. Ook de internationale dimensie ontbreekt niet.

De leergang is zeker niet alleen geschikt voor juristen; de opleiding biedt zowel juristen als niet-juristen een aantrekkelijk platform om met elkaar in contact te komen rondom het recht én de praktijk van de zeeverzekering.

De opleiding wordt om het jaar aangeboden.

admission

Om de praktijkleergang met succes te kunnen afsluiten is het wenselijk dat u een opleiding op WO heeft voltooid en beschikt over enkele jaren praktijkervaring. Ook deelnemers met een HBO en/of niet-juridische achtergrond en meerdere jaren praktijkervaring kunnen deelnemen aan de leergang.

characteristics

De leergang is zeker niet alleen geschikt voor juristen; de opleiding biedt zowel juristen als niet-juristen een aantrekkelijk platform om met elkaar in contact te komen rondom het recht én de praktijk van de zeeverzekering.

curriculum

Dag 1 Schadeverzekering algemeen
Dag 2 Schadeverzekering algemeen
Dag 3 Aansprakelijkheidsverzekering
Dag 4 Scheepvaarttechniek en -regelgeving
Dag 5 Zeerecht vervoerovereenkomsten en scheepsongevallen
Dag 6 Cascoverzekering
Dag 7 IPR en inleiding procesrecht Rechtsvergelijking
Dag 8 Transport goederenverzekering
Dag 9 Charterers' Liability verzekering Scheepsaanbouwverzekering

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 9 dagen
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Geen
Credits 420